Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakakültesi tahakkuk işleri otomasyon yazılımı
A software for Erciyes University Engineering Faculty accountancy
- Tez No: 152089
- Danışmanlar: DOÇ.DR. DERVİŞ KARABOĞA
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: InterBase, ClientDataSet, SQL, UDF, Veritabanı
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 117
Özet
Ill ERCİYES ÜNIVESITESI MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ TAHAKKUK İŞLERİ BİRİMİ OTOMASYON YAZILIMI ÖZET Bu çalışmada, InterBase veritabanı ve Delphi programlama dili kullanılarak Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tahakkuk İşleri Birimi için Ek Ders ücretlerinin hesaplanmasında kullanılmak üzere bir otomasyon yazılımı hazırlanmıştır. Yapılan çalışma ile InterBase veritabanının tüm yönleriyle incelenmesi ve bir veritabanı uygulamasında dikkat edilmesi gereken konuların açıklanması hedeflenmiştir. Hazırlanan otomasyon yazılımı, Ek Ders işlemlerinin takibini kolaylaştırmakta, verimliliği artırmak ve hataları minimuma indirmektir. Yazılım hazırlanırken, yazılımın her aşamasında verimliliği artırıcı tekniklerin kullanılmasına çalışılmıştır. Yazılım temelde veritabanı ve arayüz olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Veritabanı olarak InterBase veritabanı kullanılmıştır. Tutarlılığı sağlamak ve verimliliği artırmak için veritabanı nesneleri (tetikleyiciler, saklı yordamlar, indeksler vb.) kullanılmıştır. Arayüz hazırlamak için Delphi 7.0 programla dili kullanılmıştır.
Özet (Çeviri)
IV A SOFTWARE FOR ERCIYES UNIVESITY ENGINEERING FACULTY ACCOUNTANCY ABSTRACT In this work, a software accomplished to be used for calculating of lecture fees of Erciyes University Engineering Faculty Accountancy. The study aimed to examine all structure of InterBase database and to explain subjects that have to paid attention in the application of database. The coded software, offers an easier way to calculate the lecture fees, increase effiency and reduces the faults to a minimum level. It is considered to use the methods which increase effiency in each level of software coding task. The software includes two major main parts which are database and interface. InterBase database server was used in this project. Database objects (trigger, stored procedure, index) was used to obtain integrity and increase effiency. The application program was written by using Delphi 7.0. Key word: InterBase, ClientDataSet, SQL, UDF, Database