Üniversite öğrenci bilgi sistemi otomasyonu
Automation of student information system
- Tez No: 152088
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. VEYSEL ASLANTAŞ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Otomasyon, Öğrenci, .NET, Delphi 7.0
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Erciyes Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 204
Özet
Ill üniversite öğrenci bilgi sistemi otomasyonu ÖZET Erciyes Üniversitesi'ne kayıt olan öğrencilerin kayıt sürecinden başlayıp mezun olma aşamasına gelene kadar muhatap olacakları tüm öğrenci işleri faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla bu otomasyon projesi hazırlanmıştır. Bu projede veritabanı olarak MS SQL Server 2000 kullanılmıştır. Projenin uygulama programlan Delphi 7.0 ile yazılmıştır. İnternet üzerinde çalışan modüller ise Visual Studio.NET, C# ve ASP.NET teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerimiz, internet üzerinden ön kayıt yapabilmektedir. Kayıt olan öğrencilerin askerlik, harç, burs vs işlemleri yürütülmektedir. Öğrencilerimiz yine internet üzerinden ders kayıtlarını yaptırabilmekte ve eğitmenlerimiz ise network üzerinden dersini verdikleri öğrencilerin not bilgilerini girebilmektedirler. Eğitmenlerimiz notlarmı girip bu notları yönetmeliğin öngördüğü şekilde grup için bağıl değerlendirme işlemine sokarak harf notlarına çevirebilmektedir. Öğrencilerimiz ise girilen not bilgilerini internet üzerinden takip edebilmektedirler.
Özet (Çeviri)
IV AUTOMATION OF STUDENT INFORMATION SYSTEM ABSTRACT This automation project has been prepared for the aim of carrying out all student related work during the graduation period of Erciyes University. MS SQL Server 2000 database, has been used in this project. Implementation programs of the project were written with Delphi 7.0. Visual Studio.Net, C# and ASP.NET technologies were used to develop internet modules. Students will bee able to make preregistration using internet. The other student related matters such as military, expenditure and scholarship etc, will also be carried out. Moreover, students will bee able to do their lecture registration through internet lecturers will also bee able to register the marking information of their students through the network. After registration of the lecturers will bee able to translate the marks from numerical to corresponding letters according to Erciyes University regulations. KEY WORDS: Automation, Student, C#,.NET, Delphi 7.0