The standard model analysis of the CP violation in the inclusive semileptonic B-meson decays
İnklusif B-mezon bozunumlarındaki CP bozulmalarının standart model analizi
  1. Tez No: 153338
  2. Yazar: ZEYNEP DENİZ EYGİ
  3. Danışmanlar: DOÇ. DR. GÜRSEVİL TURAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Standart Model, Çeşni Değiştiren Nötr Akımlar, B-mezon Bozunumları, CP Asimetrisi. iv, Standard Model, Flavor Changing Neutral Current, B-meson Decays, CP asymmetry. m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 63
Özet
oz İNKLUSİF B-MEZON BOZUNUMLARINDAKİ CP BOZULMASININ STANDART MODEL ANALİZİ Eygi, Zeynep Deniz Yüksek Lisans Tezi, Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Assoc. Prof. Dr. Gürsevil Turan Ocak 2004, 54 sayfa. B - ? Xd #+ ^"bozunumları çeşni değiştiren nötr akım prosesleri oldukları için Standart Modelin halka seviyesinde test edilmesinde güvenilir bir zemin sağlamaktadırlar. Bu bozunumlar ayrıca, bozunum genliğindeki oldukça büyük karışım terimleri yüzünden CKM fenomenoloj isinde ve CP asimetrisinin araştırılmasında da önemlidirler. Bu çalışmada, Standart Model çerçevesinde nadir B - » Xd£+£~(£ = e, /ı, r) bozunumları incelendi. Bu prosesin difran- siyel dallanma oranı, ileri-geri asimetrisi, CP bozulma asimetrisi ve ileri-geri asimetrisindeki CP bozulma asimetrisi çalışıldı. Bu fiziksel parametrelerin Stan dard Model model parametrelerine bağlılıkları uzun mesafe etkileri özellikle dikkate alınarak incelendi. B - > Xd^+^~bozunumu için, CKM bastırması yüzünden dallanma oranının göreceli olarak küçük olmasına karşın önemli ölçüde Acp ve Acp(Afb) olduğu gösterildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE STANDARD MODEL ANALYSIS OF THE CP VIOLATION IN THE INCLUSIVE SEMILEPTONIC B-MESON DECAYS Eygi, Zeynep Deniz M.S., Department of Physics Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Gürsevil Turan January 2004, 54 pages. Being a flavor changing neutral current process, B - » Xd£+£~ decays provide reli able testing grounds for the Standard Model at the loop level. They are also im portant in the CKM phenomenology and investigating the CP violation due to the existence of the sizable interference terms in the decay amplitude. In this work, the rare B - > Xdt+i~ decays {I = e, fi, r) are investigated in the context of the Standard Model. The differential branching ratio, forward-backward asymmetry, CP-violating asymmetry and CP-violating asymmetry in the forward-backward asymmetry in these processes are examined. The dependencies of these physical parameters on the Standard Model parameters are analyzed by paying a special attention to the long distance effects. Although the branching ratios predicted for the B -+ Xd £+£~dec&ys are relatively small because of CKM suppression, it has been found that there is a significant Acp and Acp(Afb) for these processes.