Urban convention hotel design criteria and a design proposal for Ankara case
Kongre otelleri tasarımı kriterleri ve Ankara ölçeğinde bir kongre oteli önerisi
  1. Tez No: 153370
  2. Yazar: GİZEM BALIKÇIOĞLU
  3. Danışmanlar: ÖĞR. GÖR. İLHAN KURAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Mimarlık, Architecture
  6. Anahtar Kelimeler: Kongre Oteli, Kongre Turizmi, Ulusal ve Uluslararası Turizm Yönelimleri, Tasarım Kriterleri. vıı
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Mimarlık Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 153
Özet
öz KONGRE OTELLERİ TASAMIM KRİTERLERİ ¥E ANKARA ÖLÇEĞİNDE BİR KONGRE OTELİ ÖNERİSİ Gizem, Balıkçıoğlu Yüksek Lisans; Mimarlık Fakültesi Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. İlhan Kural Eylül 2004, 154 Sayfa Bu tezin birinci amacı uluslararası ve ulusal ticari yönelimlere bağlı kalarak kongre otellerinin tasarım kriterlerinin belirlenmesidir. Tezin ikinci amacı ise bu kriterlere bağlı kalarak, Ankara ölçeğinde günün şartlarına uyum sağlayabilen, verimli ve kullanım açısından süründürülebilir bir kongre oteli programının oluşturulmasıdır. Farklı kongre amaçlarının ve kullanım tipolojilerinin araştırılması çerçevesinde, farklı kıtalarda süregelen kullanım şemaları ve bu şemalara bağlı olarak şekillenen otel örnekleri incelenmiştir. Araştırma kapsamında, kongre vıotellerinin kullanım ihtiyaçlarından doğan mimari standartları ve mekan ihtiyaçları irdelenmiştir. Bu bağlamda kongre otelinin ekonomik, sosyal ve kültürel etkileri ve bu etkilerin şehir hayatına yansımaları araştırılmıştır. Bir başkent olarak Ankara'nın kongre oteline olan ihtiyacının belirlenmesi amacı ile fizibilite araştırması yapılmış ve Ankara şehrinin turist profili tanımlanmıştır. Ankara'da bir kongre otelinin yapılması durumunda gerekli mekan ihtiyacı, şehre özgü kullanım şemaları araştırılmış ve araştırmalar çerçevesinde 500 odalı bir kongre otelinin gerekliliği ortaya çıkmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN CMTEMIA FOR URBAN CONVENTION HOTELS AND Â DESIGN PROPOSAL FOR ANKARA CASE Gizem, Balıkçıoğlu M. Arch.; Department of Architecture Supervisor: Part-time Inst. İlhan Kural September, 2004 154 Pages The aim of this study is to define the design criteria for urban convention hotels based on national and international market trends. The second aim is to design an efficient, flexible, and valid convention hotel program for Ankara case based on this research. The existing hotel structures in Ankara are assumed to be insufficient to meet the convention requirements of international and national market needs. In the study, the space requirements of different markets and their program matrix reflected on major convention hotels in different continents are analyzed. The basic design criteria in terms of architectural space requirements and functional needs of the venues are defined. The economical, social and cultural impacts of the ivöz KONGRE OTELLERİ TASAMIM KRİTERLERİ ¥E ANKARA ÖLÇE?İNDE BİR KONGRE OTELİ ÖNERİSİ Gizem, Balıkçıoğlu Yüksek Lisans; Mimarlık Fakültesi Tez Yöneticisi: Öğr. Gör. İlhan Kural Eylül 2004, 154 Sayfa Bu tezin birinci amacı uluslararası ve ulusal ticari yönelimlere bağlı kalarak kongre otellerinin tasarım kriterlerinin belirlenmesidir. Tezin ikinci amacı ise bu kriterlere bağlı kalarak, Ankara ölçeğinde günün şartlarına uyum sağlayabilen, verimli ve kullanım açısından süründürülebilir bir kongre oteli programının oluşturulmasıdır. Farklı kongre amaçlarının ve kullanım tipolojilerinin araştırılması çerçevesinde, farklı kıtalarda süregelen kullanım şemaları ve bu şemalara bağlı olarak şekillenen otel örnekleri incelenmiştir. Araştırma kapsamında, kongre vı