Design and implementation of a software development process measurement system
Yazılım geliştirme süreci için bir ölçüm sistemi tasarımı ve gerçekleştirilmesi
- Tez No: 153515
- Danışmanlar: PROF. DR. SEMİH BİLGEN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Yazılım Ölçüm, Metrik, PSM, GQM iv, Software Measurement, Software Metric, PSM, GQM m
- Yıl: 2004
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik-Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 157
Özet
ÖZ YAZILIM GELİŞTİRME SÜRECİ İÇİN BİR ÖLÇÜM SİSTEMİ TASARIMI VE GERÇEKLEŞTİRİLMESİ ERALP, Özgür Yüksek Lisans, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semih BİLGEN Ocak 2004, 142 sayfa Bu tez çalışması, bir yazılım ölçüm programını sunmaktadır. Yazılım ölçümü ile ilgili literatür incelenmiş, ve etkili bir uygulama için şartlar araştırılmıştır. ASELSAN AŞ özelinde bir ölçüm sistemi tasarlanmış ve organizasyonda uygulanmıştır. Bu, hem organizasyonel hem de teknik çalışmayı içermektedir. Kullanımındaki çeşitli CASE araçlarından elde edilen ölçüm verilerinin analizini kolaylaştırmak amacı ile bir yazılım aracı geliştirilmiştir. Uygulanan ölçüm programının sonuçlarına erişilmeye başlanmıştır. Verilerin analiz edilmesiyle, organizasyona birçok yararlı bilgi geri dönüşü gerçekleşmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND IMPLEMENTATION OF A SOFTWARE DEVELOPMENT PROCESS MEASUREMENT SYSTEM ERALP, Özgür MSc., Department of Electrical and Electronic Engineering Supervisor: Prof. Dr. Semih BİLGEN January 2004, 142 pages This thesis study presents a software measurement program. The literature on software measurement is reviewed. Conditions for an effective implementation are investigated. A specific measurement system is designed and implemented in ASELSAN, Inc. This has involved organizational as well as technical work. A software tool has been developed to assist in aggregating measurements obtained from various CASE tools in use. Results of the implementation have started to be achieved. Lots of useful feedbacks have been returned to the organization as a result of analyzing of the measurement data.