İnterval matrislerin kararlılığı
The stability of interval matrices
  1. Tez No: 153932
  2. Yazar: RAMAZAN SEVİNÇ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NECATİ TAŞKARA
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: interval Matris, Kararlılık, Hurwitz Kararlılık, Schur Kararlılık Robust Kararlılık. in, Interval Matrix, Stability, Hurwitz Stability, Schur Stability, Robust Stability IV
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi INTERVAL MATRİSLERİN KARARLILIĞI Ramazan SEVİNÇ Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Necati TAŞKARA 2004, Sayfa 55 Jüri : Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Yrd. Doç. Dr. Necati TAŞKARA Yrd. Doç. Dr. Süleyman SOLAK Bu tezde, lineer dinamik sistemlerin kararlılık analizinde oldukça önemli olan interval matrisler ve interval matrislerin kararlılığı çalışılmıştır. interval matrislerin aritmetik işlemleri, pozitif tanımlılığı, Hurwitz ve Schur kararlılığı ve interval matrislerin kararlılığı için gerek ve yeter şartlar verilmiştir. Son olarak interval matrislerin kararlılık analizi ve interval parametre matrislerin robust kararlılığı incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT The Post Graduate Thesis THE STABILITY OF INTERVAL MATRICES Ramazan SEVİNÇ Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Associate Prof. Dr. Necati TAŞKARA 2004, 55 Page Jury: Prof. Dr. Durmuş BOZKURT Associate Prof. Dr. Necati TAŞKARA Associate Prof. Dr. Süleyman SOLAK In this thesis, interval matrices and stability of interval matrices for which the most important the stability analysis of linear dynamical systems is studied. Basic operations and positive definiteness and Hurwitz and Schur stability of interval matrices and necessary and sufficient conditions are given for stability of interval matrices. Finally, stability analysis of interval matrices and robust stability of interval parameter matrices are investigated.