Jordan kanonik formun bir uygulaması
An application of the jordan canonical form
  1. Tez No: 154007
  2. Yazar: TUĞBA ÖĞEÇ
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. GALİP OTURANÇ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kompleks Ortogonal Matris, Kompleks Ters Simetrik Matris, Jordan Kanonik Form, Kuaternion Matris
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 42
Özet
II ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ JORDAN KANONİK FORMUN BİR UYGULAMASI Tuğba OĞEÇ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MATEMATİK ANABİLİM DALI Danışman Yrd. Doç. Dr. Hasan KÖSE Matrisler matematikte ve mühendislik alanlarında önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu çalışmada kompleks ortogonal ve ters simetrik matrisler için Jordan Kanonik Form incelenmiştir. Bunun için öncelikle matrislerle ilgili bazı tanımlar yapılmış benzer matrisler ve matrislerin köşegenleştirilmesi konularına yer verilmiştir. Benzerlik kapsamında kuaternıon matrislerin Jordan Kanonik formu çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
Ill ABSTRACT Mise Theosis AN APPLICATION OF THE JORDAN CANONICAL FORM Tuğba Ö?EÇ Selçuk University The Institute of the Natural and Applied Sciences Deparment of Mathematics Supervisor: Yrd. Doc.Dr. Hasan KOSE Matrices have important setting in mathematics and engineering. In this study, the Jordan Canonical Forms for complex orthogonal and skew- symmetrical matrices have been investigated. First of all, some definations have been formed about matrices, and some topics, such as similar matrices and diagonal matrices have been contained for this reason. Under consimilirity, the Jordan Canonical Forms of kuaternion matrices have been studied. Key words : Complex Orthogonal Matrices, Complex Skew Symmetric Matrices, Jordan Canonical Form, Quaternion Matrices.