İkili lennard-jones sıvı karışımlarının monte carlo yöntemi ile simülasyonu
The simulation of binary mixtures of lennard-jones liquids by monte carlo method
  1. Tez No: 154035
  2. Yazar: ESEM DERYAL
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ÜLFET ATAV
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Lennard-Jones potansiyelli sıvılar, ikili karışımlar, Monte Carlo Simûlasyonu, termodinamik özellikler, radyal dağılım fonksiyonu
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Selçuk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi İKİLİ LENNARD - JONES SIVI KARIŞIMLARININ MONTE CARLO YÖNTEMİ İLE SİMÜLASYONU EsemDERYAL Selçuk Üniversitesi Fen-Edcbiyat Fakültesi Fizik Bölümü Danışman: Doç. Dr. Üfet ATAV 2004, 74 sayfa Jön: Prof.Dr. Rıza OĞUL Doç.Dr. Ülfet ATAV Yrd.Doç.Dr. Mehmet TAŞER Bu çalışmada, ikili Lennard - Jones sıvı kanşımlarının Monte Carlo yöntemi ile simûlasyonu yapılmış ve bazı termodinamik özellikleri hesaplanmıştır. Bu hesaplamalar, 128 parçacıklı bir sistem için en2 = enen ve 2cr12 = au + crn Lorentz-Berthelot kombinasyon kurallarına uyan Lennard - Jones (12-6) sıvılarının ikili eş molar karışımları için gerçekleştirilmiştir. Sonuçlar, 97 K ve 117 K'de o snlk = 133,5 K ve al2 =3,596 A olan 0,81 < sn lsn < 1,235, ve 0,88 < cr" /al2 < 1,12 parametre aralığında elde edilmiştir. Ayrıca referans sıvılarının radyal dağılım fonksiyonları da hesaplanmıştır. Elde edilen bu sonuçlar, aynı değerler için literatürde bulunan sonuçlarla karşılaştnılmıştır. Sonuçların literatürle makul bir uyum içinde olduğu gözlenmiştir.
Özet (Çeviri)
II ABSTRACT M. S. Thesis THE SIMULATION of BINARY MIXTURES of LENNARD - JONES LIQUIDS by MONTE CARLO METHOD EsemDERYAL Selçuk University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physics Supervisor: Assist Prof. Dr. Ülfet ATAV 2004, 74 Pages Jury: ProlDr. Rıza O?UL Assoc.Prof.Dr. Ülfet ATAV Assist.Prof.Dr. Mehmet TAŞER In this study, a Monte Carlo simulation of binary mixtures of liquids was performed and some thermodynamic properties of the system were evaluated. Calculations has been carried out for equimolar binary liquid mixtures by considering a system containing 128 particles 64 of each kind, interacting with a Lennard-jones potential obeying the Lorentz-Berhelot combination rules: £ 12 =* ^1 1^22 an^ 2