Lazerlerin araştırılması ve uygulamaları
Research of lasers and their applications
- Tez No: 154127
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ELDAR MUSAYEV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Lazer, lazerin çalışma prensibi, lazer nedir, lazer ışığının özellikleri, lazer tipleri, Laser, principles of lasers, what is laser, properties of laser beams, types of lasers
- Yıl: 2004
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Uludağ Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 138
Özet
ÖZET Günümüzde adından en çok söz ettiren teknolojik konuların başında lazer gelmektedir. Tıptan bilgisayara hemen her yeni gün bu tekniğin uygulama alanı ortaya konulmaktadır.. Lazerin önemi uygulamasının yaygın olmasında ve onun daha da genişlemesinin beklenmesinde yatmaktadır. Bu çalışmamızda lazeri tanıyacak, uygulama alanlarını göreceğiz. Lazerin çalışma prensibi nedir, lazer ışığı nasıl üretilir, lazer ışığının özellikleri nelerdir, lazer çeşitleri nelerdir, lazer cihazını nasıl güvenli kullanabiliriz, lazerin kullanım alanları nelerdir gibi soruların yanıtlarını bulacağız.
Özet (Çeviri)
11 ABSTRACT Today, laser is one of the most leading technological matters discussed and considered by people. Application field of this technics is emerging day-by-day from the medicine to computer. Importance of laser lies on its widespread application and on an expectation from it to make gradual expansion in future. In this study, we will introduce with laser and see its application fields. We fill find responses to questions such as on what principle laser operates, how a laser beam is generated, what characters laser beam has, what types a laser has, how we safely use a laser tool, on what fields a laser is used.