Faz bozulmalı sönümlemeli ortamlarda çok modülasyon indisli sürekli faz modülasyonu
Multi-h continous phase modulation over fading channels with imperfect phase reference
  1. Tez No: 154380
  2. Yazar: BEKİR PUNAR
  3. Danışmanlar: PROF. METİN YÜCEL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sürekli faz modülasyonu, Jitter etkisi, çok modülasyon indisi, sönümlemeli kanal, Gauss kanalı. vııı, Continuous phase modulation, Jitter effect, multi-h modulation indexes, fading channel. Gauss channel. IX
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZET Bu tezde, çok modülasyon indisi kullanarak üretilen Sürekli Faz Modülasyonu işaretlerin, Jitter etkisi ile beraber Gauss ve sönümlemeli kanallardaki başarımları incelenmiştir. Bu modülasyon tekniği sabit zarf ve iyi spektrum özelliklerinden dolayı özellikle uydu haberleşmesi için oldukça cazip bir modülasyon türüdür. Bu modülasyon tekniğinde; veri dizileri, taşıyıcının fazını modüle etmektedir. Yapısında bellek içerdiği için bu taşıyıcı fazı süreklidir. Birden fazla modülasyon indisi kullanarak iletilen işaretlerin, işaret uzaymdaki Öklid uzaklıklarının artırılması amaçlanmaktadır. Böylece alıcıda, karar verme işlemi sırasında kanalın iletilen işaret üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirilmektedir. Yapılan simülasyonlar ile iki farklı modülasyon indisi kümesi için çok h'lı faz modülasyonunun belirtilen kanallardaki başarımları ortaya konulmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this thesis, the error performance of signals of multi-h continuous phase modulation was researched at Gauss and fading channel with Jitter effect. This modulation technique is efficient especially for satellite communication, because of their constant envelope and good spectral properties. In this modulation technique, the phase of carrier is modulated by information symbols. This modulation contains memory in its structure therefore, the phase of carrier is continuous. Increasing in Euclidean distance of signals in signal space is purposed by using multi modulation indexes. During detection of signals, negative effects of channel over signal at receiver are decreased. The performance of multi-h phase coded modulation was shown at mentioned channels with Jitter effect for two different modulation index set with simulations.