İlköğretim IV. ve V. sınıf fen bilgisi müfredatında bulunan kimya konularının değerlendirilmesi ve öneriler
The evaluation of the chemistry topics presented in the science curriculum of the elementary education 4th and 5th classes
  1. Tez No: 154766
  2. Yazar: İBRAHİM ATEŞ
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AHMET SELÇUK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Eğitim ve Öğretim, Education and Training
  6. Anahtar Kelimeler: Fen Bilgisi, Kimya, Eğitim, Müfredat, Science, Chemistry, Education, Curriculum. Ill
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yüzüncü Yıl Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İlköğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 53
Özet
ÖZET İLKÖĞRETİM IV. VE V. SINIF FEN BİLGİSİ MÜFREDATINDA BULUNAN KİMYA KONULARININ DEĞERLENDİRİLMESİ VE ÖNERİLER ATEŞ, İbrahim Yüksek Lisans Tezi, İlköğretim Fen ve Matematik Alanları Ana Bilim Dalı Tez Danışmanı: Yrd. Doç. Dr. Ahmet SELÇUK Mayıs 2004, 44 Sayfa İlköğretim 4. ve 5. sınıf fen bilgisi müfredatında bulunan kimya konularının anlatılması ve anlaşılması oldukça güçtür. Bunun için çeşitli öğretim yöntem ve tekniklerinin uygulanması gerekir. İlköğretim 4. ve 5. sınıf fen bilgisi müfredatında bulunan kimya konularının ne kadar anlaşıldığım kontrol etmek için testler yapılmış, ilköğretim 4. ve 5. sınıf fen bilgisi ders kitapları incelenmiştir. Deneyler de incelenerek konulara uygunluğu araştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE EVALUATION OF THE CHEMISTRY TOPICS PRESENTED IN THE SCIENCE CURRICULUM OF THE ELEMENTARY EDUCATION 4TH. AND 5.TH. CLASSES ATEŞ, Ibrahim MSc, Primary Instruction Science and Mathematic Department Education Mainscience Branche Supervizon Asst. Prof. Dr. Ahmet SELÇUK May 2004, 44 pages It is very difficult to explain the chemistry topics presented in the scince curriculum of the elementary Education 4th. and 5th. classes and also to be understand of these topies by the students. Therefore, it is necessary to use various education methods and techniques. A few tests were carried out to control how much the chemistry topics presented in the science curriculum of the elementary education 4th. and 5th. classes were comprehanded. And science lesson boks of the elementary education 4th. and 5th. classes were inspected. Also the experiments in these boks were inspected to research their appropriateness to the subjects. And in this connection, some suggestions were presented.