Deltasal çekirdekli singüler integral operatörlerinin Jackson tipli genelleştirilmeleri ve yakınsaklık özellikleri
δ-nucleus singuler integrals operators Jackson-tipe generalizations and aproximation
  1. Tez No: 154914
  2. Yazar: SERPİL ZAN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. ALİ ARAL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: C space, If space, £ -nucleus singular integral operators, 5 -nucleus singular integral operators with the properties of Jackson type generalization
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 65
Özet
ÖZET DELTASAL ÇEKİRDEKLİ SİNGÜLER INTEGRAL OPERATÖRLERİNİN JACKSON TİPLİ GENELLEŞTİRİLMELERİ VE YAKINSAKLIK ÖZELLİKLERİ ZAN, Serpil Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman: Yard. Doç. Dr. Ali ARAL Temmuz 2004, 60 sayfa Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır. İkinci bölümde bir sonraki bölümde kullanılacak temel kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde sürekli C ve If uzaylarında deltasal çekirdekli singüler integral operatörlerinin yakınsaklık özellikleri ile deltasal çekirdekli singüler integral operatörlerinin Jackson tipli genelleştirilmeleri ve yakınsaklık özellikleri ele alınmıştır. Dördüncü bölüm ise tartışma ve sonuç için ayrılmıştır. Anahtar Kelimeler : C uzayı, Lp uzayı, deltasal çekirdekli singüler integral operatörleri, deltasal çekirdekli singüler integral operatörlerinin jackson tipli genelleştirilmeleri
Özet (Çeviri)
ABSTRACT £ -NUCLEUS SİNGULER INTEGRALS OPERATORS JACKSON-TIPE GENERALIZATIONS AND APROXIMATION ZAN, Serpil Kırıkkale University Graduate of Natural and Applied Sciences Deparment of Mathematics, M. Sc. Thesis Advisor: Asst. Prof. Dr. Ali ARAL July 2004, 60 pages This thesis consists of four sections. The first section is reserved for introduction. In the second section, we give basic concepts that we use in the following sections. In third section the properties of aproximation in C and IT spaces of S -nucleus singular integral operators with the properties of Jackson type generalization and aproximation of 8 -nucleus singuler integral operators are considered. The fourth section is reserved for discussion and conclusion.