Styrene-acrylonitrile copolymer impregnated cement bonded particle board
Sitiren-akrilonitril kopolimer emdirilmiş çimentolu yonga levha
  1. Tez No: 15507
  2. Yazar: EMEL İLTER
  3. Danışmanlar: PROF.DR. GÜNGÖR GÜNDÜZ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Kimya Mühendisliği, Chemical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Particle board, cement bonded particle board, polymer impregnated cement bonded particle board, impregnation, compressive strength, tensile strength, flexural strength, impact strength, thickness swelling
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 49
Özet
ÖZET SİTÎREN-AKRİLONtrRIL KOPOLÎMER EMDİRİLMİŞ ÇÎMENTOLU YONGA LEVHA ÎLTER, Emel Yüksek Lisans Tezi, Kimya Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi : Prof. Dr. Güngör Gündüz. Eylül 1991, 49 Sayfa Bu araştırmada, çimentolu yonga levhaya sitiren-akrilonitril monomer karışımı emdirilmiş ve polimer emdirilmiş çimentolu yonga levha olarak adlandırılan yeni bir tür yapı malzemesi elde edilmiştir. Polimer emprenyesinin çimentolu yonga levhanın dayanıklılığı ve kalınlığına şişmesi üzerine etkileri incelenmiştir. Polimerleşme ısı-katalizor yardımı ile 60 °C de %3 benzoil peroksit kullanılarak yapılmıştır. Emdirme süresi 8 saat, çimentolu yonga levhaya yüklenen polimer % 18.3 bulunmuştur. Normal çimentolu yonga levhaya göre polimer emdirmesi basınç dayanımım 2.825 kez, çekme dayanımını ise 2.56 kez artırmaktadır. Eğilme dayanımı 4.63 kez artmıştır.Darbe dayanımındaki artış 1.68 kez olarak bulunmuştur. Normal çimentolu yonga levha ile karşılaştırıldığında polimer emdirilmişçimentonlu yonga levhaların kalınlığına şişmesinin daha az olduğu gözlenmiştir. Anahtar Sözcülükler: Yonga levha, çimentolu yonga levha, polimer emdirilmiş çimentolu yonga levha, emdirme, basınç dayanımı, çekme dayanımı, eğilme dayanımı, darbe dayanımı, kalınlığına şişme. Bilim Dalı Sayısal Kodu : 603. 03. 05 VI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT STYRENE-ACRYLONTTRILE COPOLYMER IMPREGNATED CEMENT BONDED PARTICLE BOARD ; İLTER, Emel M.Sc. in Chemical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Güngör Gündüz September 1991, 49 pages In the present research, the cement bonded particle board was impregnated with styrene, acrylonitrile copolymer and a new type of composite material which is called polymer impregnated cement bonded particle board was obtained. The effects of polymer impregnation on the strengths and also on the thickness swelling of these boards were investigated. The co-monomer was polymerized by termo catalytic means using 3% benzoyl peroxide as initiator at 60 °C. The impregnation time and polymer loading were found 8 hours and 18.3% respectively. Ill?t Compressive strength and tensile strength were increased by 2.825 and 2.56 times respectively. Polymer impregnation increased the flexural strength of cement bonded particle boards 4.63 times. The increase in impact strength was found 1.68 times. Also thickness swelling of polymer impregnated cement bonded particle board was found less compared to ordinary cement bonded particle board.