Evolution of planning theory and practice and it's changing structure in postmodern condition
- Tez No: 15515
- Danışmanlar: PROF.DR. İLHAN TEKELİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Şehircilik ve Bölge Planlama, Urban and Regional Planning
- Anahtar Kelimeler: Modernizm, sosyal kuram, planlama kuramı postmodernism, planlama ve bilgi kuramı, Modernism, social theory. planning theory, postmodernism, epistemo 1 ogy and plannig
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 170
Özet
o z PLANLAMA KURAM VE UYGULAYIMININ EVRİMİ VE POSTMODERN DURUMDA PLANLAMANIN DEĞİŞEN YAPISI GUNDÛĞDU. GUrsei Yüksek Lisans Tezi, Bölge Planlama BölUmU Tez Yöneticisi: Prof Dr. ilhan TEKELİ Eylül 1991. 170 sahife Bu çalışma içinde planlama kuram ve pratiği için Postmodern durumda Uç olası alternatif geliştirildi. Her bir model içinde planlamanın ana problemi, kendini nasıl meşru kıldığı, örgütlenmesi ve bu tip bir planlama ile görülen yeni problemler tartışmaya açıldı, özetle, postmodern toplumda planlamadan vazgeçilmeyeceği fakat planlamanın değişik versiyonlarda görüleceği ortadadır. Ne olursa olsun planlama düşüncesinin postmodern durumda insanlık için insanca bir gelecek yaratma ve yoksul kitlelerin hakkını koruma ve iyi ve doğru arasındaki uylaşımın nasıl olacağı gibi alanlarda canlı ve öyle görünüyor ki aynı zamanda şiddetli mücadele alanlarından biri olacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EVOLUTION OF PLANNING THEORY AND PRACTICE AND IT'S CHANGING STRUCTURE IN POSTMODERN CONDITION GUNDOĞDU, Gürsel M.S. in Regional Planning Supervisor: Prof. Dr. İlhan TEKELİ September İ991. 170 pages Three possibble alternatives for the planning theory and practice in postmodern condition are developed in this study. Each models try to estimate main problem of the planning, legitimation of the planning, organization of the planning and appearence of different problems would be arisen with the planning process. In summary, under postmodern condition there will still be planning but with different apparances. Planning in postmodernism will still try to achieve a humane future for the humanity, will try to protect the have-nots, will continue to seek the conformity between the good and true, but most importantly will comprise an area of struggle where the harshest of discussions prevai I.