Cost analysis of wastewater treatment systems by computer programming
  1. Tez No: 15542
  2. Yazar: ERHAN BARUTOĞLU
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMRA SİBER ULUATAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Küçük atıksu arıtma tesisleri, biyolojik arıtma, bilgisayar ile boyutlandı rma, maliyet. iv, small wastewater treatment plant's, biological treatment, computer-aided design, cogIk..11.1 Science Code t 624.02
  7. Yıl: 1991
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  13. Sayfa Sayısı: 116
Özet
ÖZET ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN BİLGİSAYAR PROGRAMI İLE MALİYET ANALİZİ BARUTOGLU, Erhan Yüksek Lisans Tezi, Ins. Muh. Rujumu Tez Yöneticisi : Doc. Dr. Semra S. Uluatarn Eylül 1991, 130 sayfa Bu çalışmada, Türkiye'deki küçük 'nüfuslu yerler için yapılan atıksu arıtma tesislerinin bilgisayar programı ile dizaynı ve maliyet analizlerinin hesabı amaçlanmıştır. Bazı atıksu arıtma tesislerinin boyutları, kapital, yıllık isletme ve onarım maliyetleri, standartlar, illi m koşulları, arazi şartları gözönüne alınarak sonuçlar gerçekleri ile karşılaştırılmış ve program paketinin geçerliliği kontrol edilmiştir. Boyut landırma ve maliyet hesapları bilgisayar1 i İt? yapılmış olup paket program Quick/Basic ve Lotun programlarının bir kombinasyonundan oluşmuştur.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COST ANALYSIS OF WASTEWATER TREATMENT SYSTEMS BY COMPUTER PROGRAMMING BARUTOGLU, Erhan M.S. in Civil E rig. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Semra S. Uluatam September İ9911, 130 pages In this thesis, computer aided design of some combinations of wastewater treatment plants fuc rather small sized communities in Turkey is studied and the costs o-F these plants are calculated. Considering the effluent standards, climatic conditions and land requirements o-f small-sized wastewater treatment plants of Turkey, dimensions, capital costs and operation and maintanence costs and annual present values of the treatment units of these plants have been calculated to compare the values and check the validity of the packaijp program. A personel computer is used to achieve the goals of the study. The program package consists of the combination of a Quick /Basic and Lotus,