Cost analysis of water treatment plants by computer
- Tez No: 15545
- Danışmanlar: DOÇ.DR. SEMRA ULUATAM(SİBER)
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: İnşaat Mühendisliği, Civil Engineering
- Anahtar Kelimeler: Water treatment plants, computer aided design, cost analysis, water quality
- Yıl: 1991
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 98
Özet
ÖZET ÎÇMESUYU ARITMA TESİSLERİNİN BİLGİSAYAR İLE MALİYET ANALİZLERİ ŞEN, Ahmet Cem Yüksek Lisans Tezi İns. Müh. Bolümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Semra Siber Uluatam Eylül 1991, 64 pages LOTUS-123 paket programı içerisinde içmesuyu arıtma tesislerinin tasarımını ve tesis bölümlerinin inşaat maliyetlerini hesaplayan bir bilgisayar programı hazirlanmıştir. Birinci adim olarak, program hizlı ve yavaş akimlı filtre tesislerini tasar ımlayabilmektedir. ikinci adimda ise bilgisayar otomatik olarak tesis bölümlerinin maliyet hesaplar ini yapmaktadır. Geliştirilen program Korgan (Ordu) ve Beyşehir içmesuyu arıtma tesislerine, ham su kalite bilgileri, tasar im debisi ve bazı seçmeli sorulardan elde edilen bilgiler değerlendirilerek uygulanmıştır. Yeni tasarım değerlerine gore tesis maliyetleri hesaplanmis ve programın geçerliliğini irdelemek için gerçek maliyetler ile hesaplanan değerler karşilaştırılmiş ve kıyaslanabilir sonuçlar elde edildiği görülmüştür. Anahtar kelimeler : içmesuyu arıtma tesisleri, bilgi sayar tasarımi, fiyat analizi, ham su kalitesi XV
Özet (Çeviri)
ABSTRACT COST ANALYSIS OF WATER TREATMENT PLANTS BY COMPUTER ŞEN, Ahmet Cem M.S. in Civil Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Semra Siber Uluatam September 1991, 64 pages A software was prepared in the package spreadsheet programe LOTUS-123 for designing the water treatment plants and calculating the construction costs of its process units. In the first step the programme is capable of deisgning both the rapid sand filtration plants and the slow sand filtration plants. As a second step the cost calculations of the process units of these plants are made automatically by computer. The developed software were applied to Korgan (Ordu), and Beyşehir water treatment plants using the raw water quality, the design flow and the information about some optional questions. The costs of water treatment plants were calculated according to the new design values and the results are compared with actual cost values in order to check the capability of the programme. Fairly comparable results were obtained.