Design and performance analysis of a novel trellis coded space-time-frequency transmission scheme
Yeni bir kafes kodlamalı uzay zaman frekans iletim sistemi tasarımı ve başarım analizi
  1. Tez No: 155534
  2. Yazar: ONUR OĞUZ
  3. Danışmanlar: PROF. ERDAL PANAYIRCI, PROF. ÜMİT AYGÖLÜ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Trellis, space-time (ST), space-frequency (SF), channel code, diversity, OFDM, TCM, STF. m
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Işık Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET YENİ BİR KAFES KODLAMALI UZAY ZAMAN FREKANS İLETİM SİSTEMİ TASARIMI VE BAŞARIM ANALİZİ OĞUZ, ONUR Bu çalışmada, frekans seçici hızlı sönümlemeli kanallarda telsiz iletişim için bir uzay- zaman-frekans çeşitlemesi yöntemi önerilmiştir. Önerilen yöntem OFDM tekniğini kullanarak frekans seçici kanalı uygun hale getirdikten sonra sırasıyla dik uzay-frekans ve dik uzay-zaman blok kodlama uygulanarak uzay-zaman-frekans çeşitlemesi sağla maktadır. Elde edilen kodlama sisteminin başarımını arttırmak üzere sisteme uygun bir kafes kodlama tekniği araştırılmış ve uygun kafes yapısının oluşturulması için yeni kriterler ortaya çıkarılmıştır. Oluşan sistemin başarımı, bilgisayar benzetimleriyle incelenmiştir. Anahtar kelimeleler: Kafes kodlama, uzay-zaman (ST), uzay-frekans (SF), kanal kod lama, çeşitleme, OFDM, TCM, STF. iv
Özet (Çeviri)
ABSTRACT DESIGN AND PERFORMANCE ANALYSIS OF A NOVEL TRELLIS CODED SPACE TIME FREQUENCY TRANSMISSION SCHEME O?UZ, ONUR This work is concerned with a transmitter diversity technique for wireless commu nications over frequency selective fading channels. The proposed technique utilizes orthogonal frequency division multiplexing (OFDM) to transform a frequency selec tive fading channel into multiple flat fading sub channels on which space-frequency processing is applied and then additional space-time coding is applied in order to in crease the diversity. In order to improve the performance of the system, a convenient trellis coding scheme is investigated and design criteria are established. Performance of the proposed space-time-frequency OFDM (STF-OFDM) transmitter diversity tech nique has been examined by computer simulations.