Diferansiyel denklemlerin sayısal çözümü için WEB tabanlı interaktif uygulama
WEB-based interactive application for numerical solutions of differential equations
  1. Tez No: 156085
  2. Yazar: AHMET GÖKDOĞAN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. ERHAN COŞKUN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Başlangıç Değer Problemleri, Sınır Değer Problemleri, Diferansiyel Denklem Sistemleri, PHP, HTML, İnteraktif, İnternet, Inital Value Problems, Boundary Value Problems, Differential Equation Systems, PHP, HTML, Interactive, Internet VI
  7. Yıl: 2004
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Karadeniz Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
ÖZET Bu çalışmada başlangıç değer problemleri, sınır değer problemleri ve diferansiyel denklem sistemlerinin sayısal çözümleri için internet tabanlı ve kullanıcı etkileşimli bir sistem tasarlanmıştır. Sistemin hazırlanması için temel HTML dili ve sunucu tabanlı PHP script dili kullanılmıştır. Bu çalışma ile kullanıcının bir programlama dili ve algoritma bilmeksizin problemlerin çözümlerini araştırabilmesi amaçlanmıştır.
Özet (Çeviri)
SUMMARY Web - Based Interactive Application for Numerical Solutions of Differential Equations In this thesis, we have developed an interactive web-based application for solving initial - boundary value problems for ordinary differential equations and their systems. HTML script language and the middle - ware called PHP are used as developing tools for the application. The thesis aims at helping researchers, who have no background an programming languages, to investigate the qualitative and quantitative behaviour of solutions of differential equations and their systems.