İnsan kaynakları yönetiminde ölçme ve değerlendirme yaklaşımı olarak değerlendirme merkezi (assessment center): Bir uygulama
Measurement and evaluation approach to assessment center in human resource management: A practice
  1. Tez No: 160216
  2. Yazar: BURCU ŞENGÜL
  3. Danışmanlar: PROF. DR. ESİN CAN MUTLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İşletme, Business Administration
  6. Anahtar Kelimeler: İnsan kaynaklan yönetimi, iş analizleri, işe alma ve seçme süreci, mülakat, yetkinlikler, yetkinlik türleri, yetkinlik modeli, değerlendirme merkezi ve değerlendirme merkezi metodları, Human resource management, business analysis, recruitment, interview process, competency, types of competencies, models of competency, assessment centers and methods of assessment centers
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İşletme Yönetimi Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: İnsan Kaynakları Yönetimi Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 91
Özet
ÖZET Son yıllarda işletmelerde insan kaynaklan yönetiminin üzerinde önemle durduğu konulardan biri; çalışanların sahip olması gereken yetkinliklerin tanımlanması ve bu yetkinliklerin, işe alma ve seçme sürecinin önemli kriterlerinden biri haline gelmesi için gereken çalışmaların sürdürülmesidir. Bu düşünceden hareketle gerçekleştirilen bu çalışmada, uygulama alanına giren işletmelerde insan kaynaklan yönetimi ile Değerlendirme Merkezi Uygulamalarına ilişkin uygulamalar hakkında bilgiler verilmiştir. Değerlendirme Merkezi Uygulamaları nasıl ve nerelerde kullanılmaktadır ve gelecekte hangi tehditlerle karşılaşabilir düşüncelerine yer verilmiştir. Ülkemizde ulusal işletmelerde ve çokuluslu işletmeler de uygulamalar yer almaktadır. Bu tezde beyaz eşya sektöründe yer alan işletmede uygulanan işe alma sürecine dair bir araştırma yer almaktadır.
Özet (Çeviri)
vııı ABSTRACT These couple of years, one of the things human resource departments in enterprises focus on is the identificationof the authorities that the employees must have and the necessary work to make these authorities one of the most important criteria of placement and selection process. In this study which is deprived from this notion, human resources management and assessment centers process is observed. The Assessment Centers how and where are being used also which risks are waiting in the future this process. In our country, natioanal and multinational corporations also exist this methods. In this project, white goods cooperstion that is using assessment methods will be discussed.