Urban project implementations of Eskişehir Greater Municipality towards a European city
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa kentine yönelik kentsel proje uygulamaları
- Tez No: 161351
- Danışmanlar: DOÇ. DR. SİBEL KALAYCIOĞLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Kamu Yönetimi, Public Administration
- Anahtar Kelimeler: Avrupa Kenti, Avrupa Birliği Kent Politikaları, Eskişehir Büyukşehir Belediyesi, Kentsel Proje Uygulamaları, European City, European Union Urban Policy, Eskişehir Greater Municipality, Urban Project' Implementations IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Şehir ve Bölge Planlama Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 188
Özet
öz ESKİŞEHİR BÜYÜKŞEHÎR BELEDİYESİ'NİN AVRUPA KENTİNE YÖNELİK KENTSEL PROJE UYGULAMALARI Babadoğan, Hale Master, Kentsel Politika Planlaması ve Yerel Yönetimler Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Sibel Kalaycıoğlu Haziran 2005, 176 sayfa Bu çalışma, Eskişehir Büyukşehir Belediyesi'nin kentsel proje uygulamalarını Avrupa Kenti kapsamında incelemiştir. Bu çalışmada, Avrupa Birliğinin bölgesel ve kent politikaları ve bunların tarihsel temelleri ile, Eskişehir Büyukşehir Belediyesi'nin kentsel proje uygulamaları bu yazınsal bölümlere ve Avrupa Kenti prensiplerine göre incelenmiştir. Bu çalışmada ayrıca, neden Türkiye'de birçok kentin Avrupa kenti olma amacı taşıdığı ve Avrupa Kenti olabilmek için kentlerin ne gibi koşullan sağlaması gerektiği gibi somlar yanıtlanmaya çalışılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT URBAN PROJECT IMPLEMENTATIONS OF ESKİŞEHİR GREATER MUNICIPALITY TOWARDS A EUROPEAN CITY Babadoğan, Hale MS., Department of Urban Policy Planning and Local Governments Supervisor: Prof. Dr. Sibel Kalaycıoğlu June 2005, 176 pages This thesis analyzes the projects' implementations of Eskişehir Greater' Municipality in European City context. In this thesis, Regional and Urban Policies of European Union and their historical bases are discussed, moreover; projects of Eskişehir Greater Municipality are examined in accordance with these theoretic parts and with principles of a European City. The thesis also seeks to answer the questions such as why Turkish cities have an aim to be a European City and what should be accomplished to satisfy the conditions of European City.