Anti-corription policy in the European Union and impact of the EU accession process on Turkey's anti-corruption strategy
Avrupa Birliği'nde yolsuzlukla mücadele politikası ve Vrupa Birliği'ne katılım sürecinin Türkiye'nin yolsuzlukla mücadele stratejisi üzerindeki etkisi
  1. Tez No: 161381
  2. Yazar: GAMZE KÖSEKAHYA
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. GAMZE AŞÇIOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
  6. Anahtar Kelimeler: yolsuzlukla mücadele, katılım süreci, Türkiye, anti-corruption, accession process, Turkey IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 90
Özet
oz AVRUPA BİRLİĞİ'NDE YOLSUZLUKLA MÜCADELE POLİTİKASI VE AB2YE KATILIM SÜRECİNİN TÜRKİYE'NİN YOLSUZLUKLA MÜCADELE STRATEJİSİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Kösekahya, Gamze Yüksek Lisans, Avrupa Çalışmaları Tez Yöneticisi: Prof. Gamze Aşçıoğlu öz Aralık 2005, 73 sayfa Bu tez Avrupa Birliği'nin yolsuzlukla mücadele politikasını analiz etmektedir. Bu çerçevede, global bir fenomen olarak yolsuzluk ve uluslararası örgütler tarafından alınana önlemler de incelenmektedir. Bundan başka, bu tez Avrupa Birliği'ne katılım sürecinin Türkiye'deki yolsuzlukla mücadele stratejisine etkide bulunup bulunmadığı sorusunun yanıtını aramaktadır. Son olarak tez, Türkiye'deki mevcut reform sürecindeki eksiklikleri tespit etmekte ve buna uygun olarak öneriler geliştirmeye çalışmaktadır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ANTI-CORRUPTION POLICY IN THE EUROPEAN UNION AND IMPACT OF THE EU ACCESSION PROCESS ON TURKEY'S ANTI- CORRUPTION STRATEGY Kösekahya, Gamze MS, European Studies Supervisor: Assist. Prof. Gamze Aşçıoğlu öz December 2005, 73 pages This thesis analyzes the anti-corruption policy in the European Union. Within this framework corruption as a global phenomenon and actions taken by other international organizations is studied as well. Furthermore, this thesis seeks to answer whether the accession process to the European Union has influenced the anti-corruption strategy in Turkey or not. Finally, it identifies shortcomings in the current reform process in Turkey and tries to develop recommendations accordingly.