The role of television ın rural women's everyday life: The case of topraklı village
Televizyonun köydeki kadınların gündelik yaşamlarındaki rolü: Topraklı Köyü örneği
  1. Tez No: 161382
  2. Yazar: BURCU TAZEBAY
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MEHMET ECEVİT
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Sosyoloji, Sociology
  6. Anahtar Kelimeler: Televizyon, Kırsal Kadın, Gündelik Yaşam, Feminizm, Türkiye, Television, Rural Women, Everyday Life, Feminism, Turkey
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 130
Özet
Öz TELEVİZYONUN KÖYDEKİ KADINLARIN GÜNDELİK YAŞAMLARINDAKİ ROLÜ: TOPAKLI KÖYÜ ÖRNEĞİ Tazebay, Burcu Yüksek Lisans, Kadın Çalışmaları Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Mehmet C. Ecevit Aralık 2005, 120 sayfa Bu çalışma televizyonun kırsal kadının gündelik yaşamındaki deneyimlerini bilgilenme, toplumsallaşma, özdeşleşme ve eğlence kavramları açısından incelemeyi amaçlamaktadır. Temel odak, feminist bir perspektiften kırsal kadının deneyimidir. Bu çalışmada, derinlemesine görüşme, anket, katılımcı gözlem ve grup tartışmaları yöntemleri kullanılarak Topaklı Köyü'nde etnografık bir araştırma yapılmıştır. Çalışmanın bulguları, televizyonun kırsal kadın için bir bilgi kaynağı olarak kullanımı ve kırsal kadının sosyalizasyon sürecindeki rolüdür.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT THE ROLE OF TELEVISION IN RURAL WOMEN'S EVERYDAY LIFE: THE CASE OF TOPAKLI VILLAGE Tazebay, Burcu M.S., Department of Gender and Women's Studies Supervisor: Prof. Dr. Mehmet C. Ecevit December 2005, 120 pages This study aims to examine the role of television in rural women's everyday life experiences in terms of information, socialization, identification and entertainment. The focus is on rural women's experiences with a feminist perspective conducting an ethnographic study using the methods of in-depth-interviews, survey, participant observation and group discussions in Topakh village. The findings of the study is the role of television as an information source for rural women and it's role on rural women's socialization process.