Modern dansta ses ve görüntü etkileşimi için kurgu programı tasarımı
  1. Tez No: 161828
  2. Yazar: HÜSEYİN KUŞCU
  3. Danışmanlar: PROF. DR. TEVFİK AKGÜN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Güzel Sanatlar, Fine Arts
  6. Anahtar Kelimeler: Etkileşim kompozisyonu, etkileşimli performans, sanal performans, dans teknolojisi, dans ve multimedya, sanal ortam, kareografi. vııı, Interaction composition, interactive performance, virtual performance, dance technology, danceand multimedia, virtual environment, dance, choreography IX
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Güzel Sanatlar Ana Sanat Dalı
  12. Bilim Dalı: Sanat ve Tasarım Sanat Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 77
Özet
ÖZET Modern dansın bilgisayarla etkileşimi için dünya çapında pek çok çalışma yapılmaktadır. Genelde bu çalışmalar dansçının hareketinin algılanması ve algılanan harekete göre etkileşimin gerçekleşmesi şeklinde olur. Bu şekildeki tek boyutlu ve lineer etkileşimler uygulamada esneklik getirmemekte ve kareografın hayal gücünü kısıtlamaktadır. Tez çerçevesinde sanal performanslarda kullanılabilecek bir sistem ve kareografın eldeki sesli ve görüntülü lineer etkileşim seçeneklerini kurgulayıp bu sistem için çıktı alabileceği bir bilgisayar programı hazırlanmıştır. Ayrıca, üzerinde çeşitli denemeler yapabilmek için basit bir sesli/görüntülü etkileşim sistemi tasarlanmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT There are numerous studies around the world about the interaction between computer and modern dance. Generally, these studies consist of perception of dancers' movements and generating the interaction using these perceptions. This kind of one dimensional and linear interaction doesn't bring any elasticity in application and limits choreographer's imagination. By the frame of this research work, a system that can be used for virtual performances and a computer application is prepared for choreographers to edit the audiovisual linear interaction choices in hand. Additionally, a simple audiovisual interaction system is designed for experimental purposes.