Dansta kullanılan hareketle ilgili terimlerin incelenmesi
Movement analises of term in dance
  1. Tez No: 296126
  2. Yazar: DİLEK CANTEKİN
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. TÜRKER EROĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bale ve Dans, Ballet and Dance
  6. Anahtar Kelimeler: Dans, Terim, Kavram, nceleme, Dance, Term, Consept, Analyse
  7. Yıl: 2011
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Sakarya Üniversitesi
  10. Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Folklor ve Müzikoloji Ana Bilim Dalı
  12. Bilim Dalı: Folklor ve Müzikoloji Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 123
Özet
Çalısmanın birinci bölümünde çalısmanın amacı, kapsamı ve yöntemine yer verilmistir. ?kinci bölümde ise temel kavramlar, terim terminoloji, kavram, dans ve hareket kavramları üzerinde durulmustur.Çalısmanın üçüncü bölümünde dansta kullanılan hareketle ilgi terimler ele alınmıstır. Bu bölümde bedenle ilgili hareket terimleri ele alınmıs, Klasik Balede, Modern Dansta, Eğlence danslarında ve geleneksel danslardaki hareketle ilgili terimle anlatılmıstır. Çalısmanın dördüncü bölümünde önceki bölümlerde ele alınan konuların incelenmesine yer verilmis, Bedenle ilgili hareketler, Klasik Bale, Eğlence dansları ve geleneksel danslardaki terimlerin incelenmesi gerçeklestirilmistir.Sonuç bölümünde bu çalısmadan elde edilen sonuçlara yer verilmistir.
Özet (Çeviri)
At the first part of the studies we talked about the aim, scope and the method of the study. In the second part we study about basic concepts. These are terms, terminology, consept, dance and motion. In the third part of the study we emphasized the useful movementn terms of the dance. In this part motion of human body, klasical balet, modern dance and social dances were discussed.In the fourt section this terms were analyzed. And in the final section, we discussed the examinatin results of the study.