European identity: Historical images and the EU initiatives
Avrupa kimliği: Tarihsel görüntüler ve Avrupa Birliği girişimleri
- Tez No: 161935
- Danışmanlar: DOÇ.DR. NURİ YURDUSEV
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Uluslararası İlişkiler, International Relations
- Anahtar Kelimeler: Avrupa kimliği, Avrupa Birliği, ulusal kimlik, European identity, European Union, collective identity, national identity. IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Avrupa Çalışmaları Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 108
Özet
oz AVRUPA KİMLİĞİ: TARİHSEL GÖRÜNTÜLER VE AVRUPA BİRLİĞİ GİRİŞİMLERİ YILMAZTÜRK, Ali Emre ' Yüksek Lisans, Avrupa Çalışmaları Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Nuri YURDUSEV Aralık 2005, 99 sayfa Bu tez, Avrupa kimliğinin tarihsel görüntülerini, ve Avrupa Birliği'nin Avrupa kimliğini teşvik etme politikalarını analiz etmeyi amaçlamaktadır. Avrupa kimliğini oluşturan ortak kültürel öğeler Antik Yunan'dan Roma Imparatorluğu'na, Hıristiyanlık'tan Rönesans, Reform ve Aydınlanmaya, Fransız Devrimi'nden Modernleşmeye kadar incelenerek bu öğelerin sınırları ve Avrupa kimliğinin oluşumunda ne kadar katkıda bulundukları gösterilecektir. Ayrıca Avrupa Birliği'nin ortak bir Avrupa bayrağı, marşı, pasaportu ve anayasası yaratarak Avrupa kimliğini teşvik etme amaçlı girişimleri ve politikaları incelenerek, ortak Avrupa kimliği yaratılması ihtimalleri araştırılıp, sunulacaktır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT EUROPEAN IDENTITY: HISTORICAL IMAGES AND THE EU INITIATIVES YILMAZTURK, Ali Emre M. Sc, Department of European Studies Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Nuri YURDUSEV December 2005, 99 pages This thesis aims to describe and analyze the historical images of European identity and the contemporary initiatives of the European Union to promote it. By analyzing the common cultural elements that European identity consists of, namely Ancient Greece, Roman Empire, Christianity, Renaissance, Reformations, Enlightenment, French Revolution, and Modernity in terms of the images of European identity, the limits of these common cultural elements and how much they have contributed to the creation of a European identity will be presented. And by examining the contemporary initiatives of European Union to promote European Identity such as creating a European flag, anthem, passport, constitution, this thesis aims to explore and present the prospects for a common European Identity. In this regard, it is the main argument of the thesis that European identity is a limited form of a collective identity, among the multiple identities that a person has.