Örgütlerin tanıtımında bir iletişim yöntemi olarak etkinlik yönetimi
Event management as a communication method in the publicity of organizations
- Tez No: 162478
- Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. MİNE SARAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Halkla İlişkiler, Public Relations
- Anahtar Kelimeler: Örgüt ve İletişim, Etkinlik Yönetimi, Tanıtımda Halkla İlişkiler, Etkinlik Planlaması. 193, Organization and Communication, Event Management, Public Relations in Presentation, Event Planning. 194
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Sosyal Bilimler Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Halkla İlişkiler ve Tanıtım Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 225
Özet
Son yüzyılda her alanda yoğun bir biçimde yaşanan değişim, dönüşüm ve gelişmeler, toplum ve iş yaşamının önemli bir parçası olan örgütleri de etkilemektedir. Yaşanan bu değişim ve gelişmeler toplumsal, ekonomik ve kültürel sisteme önemli çıktılar sağlayan örgütlerin rekabet sınırlarının genişlemesine, benzer nitelikte örgütlerin oluşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle örgütlerin, varlıklarını sürdürebilmek, farklılıklarını ön plana çıkarabilmek, iç ve dış hedef kitleleri ile başarılı ve etkili iletişim kurabilmek amacıyla farklı yöntem ve tekniklere başvurmaları kaçınılmaz olmuştur. Bu yöntem ve tekniklerden biri olan etkinlikler örgütlerin tanıtımında, örgüt ve hedef kitlesi arasındaki koordinasyonu sağlamada ve aradaki bağı oluşturmada bir halkla ilişkiler uygulaması olarak giderek artan bir önem ve etkiye sahiptir. Örgütler düzenledikleri etkinlikler ile hedef kitle ve kamuoyu üzerinde olumlu bir imaj yaratmak, kimlik elde etmek; örgütün bilinirliğini artırmak, mal ve hizmetlerini duyurmak, üstlendiği sosyal sorumlukları ön plana çıkarmak gibi pek çok amaç gütmektedir. Bu nedenle de farklı konseptlerde çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler. Bu çalışmada, insanın varolduğu günden bu yana toplumsal yaşamını etkileyen ve belirleyen örgüt, iletişim ve etkinlik kavramları ele alınarak detaylı bir şekilde incelenmiştir.
Özet (Çeviri)
The change, transformation and drJients which are being lived intensively in every field throughout the last century have been affecting the organizations that are the important parts of the social and business life. These changes and developments cause the enlargement of the competition borders of the organization and also formation of similar organizations which provide the social, economic and cultural life with significant outputs. Therefore, it has become an obligation for the organizations to use different methods and techniques so as to maintain their existance, to highlight their differences and to communicate with the inner and outer target audience successfully and effectively. Being one of these methods and techniques, the events have an increasing importance and impact as a practice in public relations, especially on the issues of the publicity of the organizations and coordination between the organization and its target audience. Organizations aim to create a positive image on target audience and public, obtain an identity, make themselves well-known, advertise their goods and services and put their social responsibilities in the foreground. Thus, they carry out various events in different concepts. In this study, the concepts of organization, communication and events which have been affecting and determining the social life of mankind since its first existance have been elaborately examined.