Energy bounds for some nonstandard problems in partial differential equations
Kısmi türevli denklemlerde bazı standart olmayan problemler için enerji sınırları
  1. Tez No: 166828
  2. Yazar: ÖZGE ÖZER
  3. Danışmanlar: PROF. DR. OKAY ÇELEBİ
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Standart olmayan problem, enerji sınırı, noktasal sınır, sürekli bağımlılık, yapısal kararlılık, Nonstandard problem, energy bound, pointwise bound, continuous dependence, structural stability. IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 71
Özet
Öz KISMI TÜREVLİ DENKLEMLERDE BAZI STANDART OLMAYAN PROBLEMLER İÇİN ENERJİ SINIRLARI ÖZER Özge Yüksek Lisans, Matematik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Okay ÇELEBİ Haziran 2005, 62 sayfa Bu tez, Ames, Payne ve Schaefer'in standart olmayan koşullar içeren kısmi türevli denklemlerle ilgili çalışmalarının bir derlemesini içermektedir. Burada koşullar, t = 0 başlangıç zamanı ve daha sonraki bir t = T zamanının bir kombinasyonu olarak verilmiştir. İlk bölüm problemin tarihçesini, bazı tanım ve teoremleri içermektedir. İkinci bölümde standart olmayan hiperbolik problemlerin çözümleri için enerji sınırları ve noktasal sınırlar incelenmiş ve enerji sınırından yararlanarak problemin çözümünün tekliği araştırılmıştır. Standart olmayan parabolik problemler için benzer incelemeler üçüncü bölümde sunulmuştur. Son olarak dördüncü bölümde standart olmayan problemle ilgili yeni bir sürekli bağımlılık sonucu elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ENERGY BOUNDS FOR SOME NONSTANDARD PROBLEMS IN PARTIAL DIFFERENTIAL EQUATIONS ÖZER Özge M. Sc, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Okay ÇELEBİ June 2005, 62 pages This thesis is a survey of the studies of Ames, Payne and Schaefer about the partial differential equations with nonstandard auxiliary conditions; this is where the values of the solution are prescribed as a combination of initial time t = 0 and at a later time t = T. The first chapter is introductory and contains some historical background of the problem, basic definitions and theorems. In Chapter 2 energy bounds and pointwise bounds for the solutions of the nonstandard hyperbolic problems have been investigated and by means of energy bound the uniqueness of solutions is examined. Similar discussions for the nonstandard parabolic problems have been presented in Chapter 3. Lastly in Chapter 4 a new continuous dependence result has been derived for the nonstandard problem.