Gödel's metric and its generalization
Gödel metriği ve genellemesi
  1. Tez No: 167165
  2. Yazar: KIVANÇ ÖZGÖREN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ATALAY KARASU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Gödel-tipi metrikler, Einstein-Maxwell alan denklemleri, Gödel-type metrics, Einstein-Maxwell field equations IV
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Bölümü
  13. Sayfa Sayısı: 41
Özet
ÖZ GÖDEL METRİĞİ VE GENELLEMESİ Özgören, Kıvanç Yüksek Lisans Fizik Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Atalay Karasu Eylül 2005, 34 sayfa Bu tezde, öncelikle orijinal Gödel metriği ayrıntılı şekilde incelenmektedir. Ardından genel bir sınıf olarak Gödel-tipi metrikler tanıtılmaktadır. Belirli koşullar sağlandığında, bunların, Einstein alan denklemlerinin fiziksel olarak kabul edilebilir bir madde dağılımı için olan çözümleri olduğu gösterilmektedir. Son olarak Gödel- tipi metrikler hakkında bazı örnekler verilmektedir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT GÖDEL'S METRIC AND ITS GENERALIZATION Özgören, Kıvanç M. S. Department of Physics Supervisor: Prof. Dr. Atalay Karasu September 2005, 34 pages In this thesis, firstly the original Gödel's metric is examined in detail. Then a more general class of Gödel-type metrics is introduced. It is shown that they are the solutions of Einstein field equations with a physically acceptable matter distribution provided that some conditions are satisfied. Lastly, some examples of the Gödel- type metrics are given.