Two-dimensional finite volume weighted essentially non-oscillatory euler schemes with different flux algorithms
İki boyutlu, sonlu hacimli, ağırlıklı olarak esastan salınımsız, değişik akı algoritmalarına sahip euler şemaları
  1. Tez No: 167284
  2. Yazar: ALİ AKTÜRK
  3. Danışmanlar: PROF.DR. SİNAN AKMANDOR
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Havacılık Mühendisliği, Aeronautical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Ağırlıklı olarak esastan salınımsız, Riemann Problemi, HLLC akısı, MUŞTA akısı, RUSANOV akısı, LAX FRIEDRICHS akısı. vıı, Weighted Essentially Non-Oscillatory, Riemann solver, HLLC Flux, MUSTA flux, RUS ANOV flux, LAX FRTEDRICHS flux
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: İngilizce
  9. Üniversite: Orta Doğu Teknik Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Havacılık Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 150
Özet
öz İKİ BOYUTLU, SONLU HACİMLİ, AĞIRLIKLI OLARAK ESASTAN SALINIMSIZ, DEĞİŞİK AKI ALGORİTMALARINA SAHİP EULER ŞEMALARI Ali Aktürk Yüksek Lisans, Havacılık Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. İ. Sinan Akmandor Temmuz 2005, 130 sayfa Bu tezin amacı sonlu hacimli ve ağırlıklı olarak esastan salınmışız (FV- WENO) şemasının bir ve iki boyutlu ayrıklaştırılmış Evler denklemlerinin çözümünde değişik akı algoritmaları ile uygulanmasıdır. Değişik akıların FV- WENO şeması üzerinde ki etkileri denenmiş ve tartışılmıştır. Bunun yanında ağ yapılarının bu akı algoritmalarına etkisi araştırılmıştır. vıWENO şemaları, yüksek dereceli hassasiyete sahip şemalardır ve düzgün çözüm alan parçalarının içindeki değer kırılma problemleri için tasarlanmıştır. WENO şemaları özellikle hem şoklar hem karmaşık pürüzsüz çözüm yapıları için başarılı şekilde kullanılmıştır. Akı algoritmaları FV-WENO şemalarının kurucu öğeleridir. FV-WENO şemalarının verimi akı algoritmalarına bağımlıdır. Bu tez de, tek boyutlu şok tüpü problemi, ikili Mac yansıması, ses üstü kanal akışı ve ses üstü verev kenarlı kaskad uygulamalarına yer verilmiştir. Tek boyutlu şok tüpü problemi ve ses üstü kanal akışlarının sayısal çözümleri analitik çözümler ile karşılaştırılmıştır. İkili Mac yansıması sonuçlan ve ses üstü verev kenarlı kaskad sonuçlan ise yayınlanmış bulunan sonuçlarla karşılaştırılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT TWO-DIMENSIONAL FINITE VOLUME WEIGHTED ESSENTIALLY NON-OSCILLATORY EULER SCHEMES WITH DIFFERENT FLUX ALGORITHMS Ali Aktiirk M.S., Department of Aerospace Engineering Supervisor: Prof. Dr. İ. Sinan Akmandor July 2005, 130 pages The purpose of this thesis is to implement Finite Volume Weighted Essentially Non-Oscillatory (FV-WENO) scheme to solution of one and two- dimensional discretised Euler equations with different flux algorithms. The effects of the different fluxes on the solution have been tested and discussed. Beside, the effect of the grid on these fluxes has been investigated. IVWeighted Essentially Non-Oscillatory (WENO) schemes are high order accurate schemes designed for problems with piecewise smooth solutions that involve discontinuities. WENO schemes have been successfully used in applications, especially for problems containing both shocks and complicated smooth solution structures. Fluxes are used as building blocks in FV-WENO scheme. The efficiency of the scheme is dependent on the fluxes used in scheme The applications tested in this thesis are the 1-D Shock Tube Problem, Double Mach Reflection, Supersonic Channel Flow, and supersonic Staggered Wedge Cascade. The numerical solutions for 1-D Shock Tube Problem and the supersonic channel flow are compared with the analytical solutions. The results for the Double Mach Reflection and the supersonic staggered cascade are compared with results from literature.