Java ile WEB tabanlı metne dayalı sohbet sistemleri geliştirme
Developing WEB based text-based chat systems with Java
  1. Tez No: 167844
  2. Yazar: HASAN YILDIRIM
  3. Danışmanlar: PROF.DR. MUSTAFA DİLEK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: İstatistik, Statistics
  6. Anahtar Kelimeler: Java, Web, Tabanlı, Sohbet, Sistemleri, Applet, Internet, Web Sohbet, İletişim, Metne Dayalı, Java Teknolojileri, Java, Web Based Chat Systems, applet, Internet, Web - Chat, Communication, Web - Based Java Technologies
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Muğla Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 142
Özet
V JAVA İLE WEB TABANLI METNE DAYALI SOHBET SİSTEMLERİ GELİŞTİRME (Yüksek Lisans Tezi) Hasan YILDIRIM MUĞLA ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2005 ÖZET Bu çalışmada hayatımızdaki yeri çok önemli olan, önemi, kullanım amaçları, kullanıcı sayısı her geçen gün artan internet üzerinde iletişim kurmayı sağlayan yöntemlerden biri olan sohbet sistemleri araştırılmış ve gerçekleştirilmiştir. Sohbet sistemini gerçekleştirmedeki amaç Muğla Üniversitesi bilgi işlem Dairesi Başkanlığının web üzerinden çevrim içi teknik destek verebileceği bir metne dayalı yapı oluşturmaktır. Uzak amaç ise var olan bu sistemi daha da geliştirerek, ek İşlevsellikler katarak üniversitemiz İçersinde ve dünya da herhangi bir noktadan kişisel yetkinlikler dahilinde, kısıtlandırılmış yada genişletilmiş bir sohbet sistemi oluşturmaktadır. Çalışılan ve geliştirilen sohbet sistemi yapısı hemen hemen tüm bilgisayar sistemlerinde çalışabilir ve kullanılabilir olmalıdır. Bu sebeple web tabalı sohbet sistemleri tercih edilmiştir. Ve bu web tabalı sohbet sisteminin geliştirilmesinde aynı sebepten dolayı, platform bağımsızlığı için Java Applet Teknolojisi kullanılmıştır. Gerçekleştirilen bu sistemin esnekliği ve kolay kullanılabilir olması dikkate alınacak bir unsurdur. Çalışma 4 kısımda tamamlandı. İlk kısımda çalışmaya bir giriş yapılarak amaçlanan yapı anlatılmaya çalışıldı. İkinci kısımda internetle sohbet sistemleri ve Java ile alakalı kavramların üzerinde duruldu. Üçüncü kısımda tasarlanan metne dayalı web tabanlı sohbet sistemi anlatılmıştır. Son olarakta eksik kalanlar ve daha sonra yapılacaklardan bahsedilmiştir.VI
Özet (Çeviri)
VII DEVELOPING WEB BASED TEXT - BASED CHAT SYSTEMS WITH JAVA (M. ScThesis) Hasan YILDIRIM MU?LA UNIVERSITY INSTITUTE of SCIENCE and TECHNOLOGY 2003 ABSTRACT In this study, one of the methods providing communication on the internet, chat system, is analyzed and realized. This system has a very significant place in our lifes and its importance; purposes of use, the number of users are increasing day by day. The purpose of realizing this chat system is to form a text based system which will enable The University of Mugla, Chamber of Computer Center to provide online technical support on the web system. The far - reaching purpose of this system, on the other hand, is to establish a restricted or expanded chat system including individual authority both in the university and in the world; by improving the system better and adding extra functions. The System which is analyzed and improved must run and be used in almost all computer systems. That is why we chose web - based chat systems. For the same reasons for development of the web - chat systems. Java Applet Technology has been used for the platform freedom. The flexibility and user friendliness of the systems realized is a characteristic to be taken into consideration. The study has been completed in four sections. In the first section, an introduction have been made to our study and our purpose.. In the second section, the internet, chat systems and Java related concepts have been elaborated. In the third section, the steps of realizing chat systems, its structure, methods and techniques, theVIII conclusion of the study have been specified. In the result section, what deficient is for this study and what else we would do for final have been mentioned.