Trakya bölgesi tüketicilerinin et ürünlerinde gıda güvenliği konusunda beklenti ve endişeler
Expectations and anxieties of thrace region's consumers about food satety in meet products
  1. Tez No: 168158
  2. Yazar: ELA UZUN
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. YASEMİN ORAMAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Et Ürünleri, Gıda Güvenliği, Tüketici
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Trakya Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 70
Özet
ÖZET YÜKSEK LİSANS TEZİ TRAKYA BÖLGESİ TÜKETİCİLERİNİN ET ÜRÜNLERİNDE GIDA GÜVENLİĞİ KONUSUNDA BEKLENTİ VE ENDİŞELERİ ELA UZUN Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tarım Ekonomisi Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Yasemin Oraman 2005, Sayfa: 66 Jüri: Yrd.DocDr.İsmail Yılmaz Yrd.Doç Dr.Okan Gaytancıoğlu Vı-d ıw Tir Yasemin Oraman Trakya Bölgesi Kapsamında Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illerinde yapılan bu çalışmada tüketicilerin Et ürünlerinde Gıda güvenliği konusunda Beklenti ve endişeleri araştırılmıştır. Trakya bölgesi tüketicileri ile toplam 385 adet anket yapılmış ve elde edilen bulgular analiz edilmiştir.Buradan elde edilen bilgilerle et ve et ürünleri tüketimini etlileyen faktörler ortaya çıkarılmıştır, içleri tercih etmeye devam etmektedir. Elde edilen verilere hemen her konuda olduğu gibi işin bilimsel gerçeklerini tabana yaymakta yetersiz olduğumuzdan dolayı halkımızın sağlılklı gıda kavramının ne olduğu konusunda yeterince bilinçlenemediğini istemeyerek de olsa görüyoruz. Örneğin halkımız hala, en modern üretim yöntemleri ile üretilmiş ve paketlenmiş piliç eti yerine fiyat avantajı olmadığı durumlarda dahi market veya pazarlardaki dökme pil
Özet (Çeviri)
SUMMARY Thesis Expectations and Anxretres oi liiimx iUgîün'â Consumers About Jfood Satety m Meet Froducts Trakya University Science In stitute Agriculture Economy Department Consultant : Yrd. Doç. Dr. Yasemin ORAMAJN Jury : Yrd. Doç. Dr. Ismail YILMAZ Yrd. Doç. Dr. Okan GOYTANCIO?LU Yrd. Doç. Dr. Yasemin ORAMAN In this research whic is done in inaroce Kegion, lemraag, ejxirne ana tariuareu, consumers expectations and anxieties about food safety in meat products are searced. A questiomtaine is applied to 385 cottsumers inThroce Region rntd results are analized By the help of the information learned from this analysis, factors which effect consumption of meat products are realized. Whith the results of this research. It is understood that there is a difficulty in teaching scientific truths to the people in our country aren 't conscious about 'healthy food ' concept. For example, people prefer unnealty chickens from markets ana bazaars in stead of the chickens which are produced ana wroppedup high production technology olthough there is not difference in price. Key Words : Meat Products, Food Safety, Consumer