Portal kreyn köprülerinin sonlu elemanlar metoduyla statik analizi
Statical analysis of goliath cranes by using FEM
- Tez No: 168474
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. MUHARREM BOĞOÇLU
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Portal Kreyn, Kiriş Analizi, Bilgisayar Destekli Analiz, Sonlu Elemanlar Metodu, Modelleme xıı, Gantry Crane, Girder Analysis, F.E.M, Solid Modelling xm
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 111
Özet
ÖZET Tez çalışmamda mermer, çelik ve ağır iş sanayinde transport makinalar arasında büyük önem taşıyan portal kreynler incelenmiştir. Kutu kiriş için FEM esaslarına göre hesap ve seçim kriterleri verilmiş ve örnek olarak seçilen portal kreynin SOLID WORKS 2003 programı ile modellemesi yapılmıştır. Modellenen kreyn kirişleri Patran programı ile analiz edilerek hesaplanan değerlerin güvenilirliği ve doğruluğu test edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study Goliath cranes which takes one of the most important part of transportation machines in Marble and Steel Industry is inspected. Calculation and selection details are given for box section Girders according to FEM norms and a sample of a goliath crane is modeled by using SOLID WORKS 2003 program. Girder is checked by Patran Analysis program and results compared with calculation.