Pnömatik götürücüler ve tasarımında etkili olan parametrelerin incelenmesi
Pneumatic conveying and the analysis of the design parameters
- Tez No: 168517
- Danışmanlar: PROF. MUSTAFA ALIŞVERİŞÇİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
- Anahtar Kelimeler: Pnömatik taşıma, dizayn parametreleri, emme basınç sistemi, Pneumatic handling, design parameters, vacuum pressure system, conveying vi
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Yıldız Teknik Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Sayfa Sayısı: 68
Özet
ÖZET Pnömatik taşıma, malzemeleri çevreye zarar vermeden güvenli, ekonomik, esnek tasarımlı bir şekilde taşıma imkanı verir. Pnömatik taşımanın temel görevi malzemeyi bir yerden başka bir yere taşımaktır. Pnömatik sistemin diğer fonksiyonları da ısı değişimi, karıştırma, kurutma, maddecik büyütme, emme, sentez reaksiyonları, hidrokarbonların oluşturulması ve parçalanması, kömürleştirme ve gaz oluşturmada, gaz-katı reaksiyonlarıdır. Biz emme sistemini, basınç sistemini, ya da emme-basınç sistemim malzemeleri bir boru hattı içinde yeterli hava süratine ulaştırarak taşımak için kullanılır. Maksimum kapasiteye ulaşmak için kapasiteyi, akış hızını, sistemi çalıştırmak için gerekli gücü hesaplayıp, taşınacak malzemeye göre sistemin malzeme seçimini doğru yapılması gerekir. Başarılı bir taşıma için sistemi doğru parametreler altında dizayn etmelidir. Bu hedefe ulaşmak için dizayn parametrelerini çok iyi analiz edilmesi gerekir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Pneumatic handling presents a safe, reliable, economical, and a flexible way of handling materials and one that is harmless to the environment. The main function of pneumatic handling is the transfer of the material from one location to another. Other functions are heat exchange, mixing, drying, particle growth, adsorption, synthesis reaction, cracking and reforming hydrocarbons, carbonization and gasification, and gas-solid reactions. We use the vacuum system, the pressure system or the vacuum-pressure system to reach the necessary airspeed we need to carry the materials in pipelines. To have the maximum output we must calculate the capacity, the flow speed, the decision of the system material according to the transferring material and the power we need to run the system. For a successful conveying, we need to design the system under the correct parameters. To reach that goal, we should analyse the design parameters carefuly.