Access telecommunication systems
Telekomünikasyon erişim sistemleri
- Tez No: 168727
- Danışmanlar: PROF.DR. YAHYA BAYKAL
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Serbest Alan Optiği, Yerel Çok-Noktalı Dağıtım Sistemleri, xDSL, HITRAN, Atmosfer, Atmosferik yoğunluk, Moleküler Etki IV, Access Telecommunication Systems, FSO, Fiber, LMDS, xDSL, HITRAN, Atmosphere, Intensity, Molecular Effect 111
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Çankaya Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Bölümü
- Sayfa Sayısı: 150
Özet
ÖZ TELEKOMÜNİKASYON ERİŞİM SİSTEMLERİ KÜÇÜKOGLU, Afşin Yüksek Lisans, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Yahya K. Baykal Ocak 2005 Tez çalışmasının ilk bölümünde xDSL.LMDS.FSO ve Fiber erişim sistemlerinin bir karşılaştırması yapılmıştır. Çalışma, xDSL ile diğer kablolu sistem olan fiberi karşılaştırmıştır. Benzer biçimde kablosuz FSO ve LMDS'inde karşılaştırılmaları yapılmıştır. Sonuçta ortaya büyük bir karşılaştırma tablosu çıkartılmıştır. Bu karşılaştırma en son teknolojik durumu, fiyatları, mesafeleri, ve tüm özellikleri kapsamaktadır. Karşılaştırma sonrasında belli bir algoritma ile örütbağ tabanlı bir yazılımla bilgisayar ortamına geçirilmiştir. İkinci bölümde atmosferik yapı ve atmosferik moleküllerin ışığa etkileri de ek olarak çalışılmıştır. Sıcaklık, C02 ve suyun atmosferdeki moleküler etkisi ve atmosferik yoğunluğu nasıl eklediği de gösterilmeye çalışmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT ACCESS TELECOMMUNICATION SYSTEMS KÜÇÜKO?LU, AFŞİN M.Sc, Department of Computer Engineering Supervisor: Prof. Dr. Yahya K. Baykal January 2005 This thesis studies the differences between xDSL, LMDS, Fiber and FSO. Cable access system XDSL is compared with the optical fiber access communication method. As wireless access communications, LMDS and FSO systems are compared. Finally, a full comparison of all the key points for all the access systems are made. Issues compared cover the state of the art, information rate, communication distance, security, commercial prices, and the system installation costs. The comparison is supported by a software which is running under Unix systems on the internet. In the second part, atmospheric structure and the atmospheric molecular effects on the light waves in different ranges are studied. Temperature, C02 and water molecular effects in the atmosphere and the effects on the intensity are also studied.