Kuaterniyonlar, Cayley sayıları ve geometrik uygulamaları
Quaternions, Cayley number and their geometric applications
  1. Tez No: 168807
  2. Yazar: AYŞE ÇİÇEK
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. HALİT GÜNDOĞAN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Kuaterniyon, Cayley sayıları, dönme hareketi i, Quaternion, Cayley numbers, rotation motion n
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Kırıkkale Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 103
Özet
ÖZET KUATERNİYONLAR, CAYLEY SAYILARI VE GEOMETRİK UYGULAMALARI ÇİÇEK, Ayşe Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman: Doç. Dr. Halit GÜNDOĞAN Ocak 2005,98 sayfa Bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm giriş için ayrılmıştır. İkinci bölümde bir sonraki bölümde kullanılacak temel kavramlar ele alınmıştır. Üçüncü bölümde kuaterniyonlar ve Cayley sayılan kullanılarak 3, 4, 7 ve 8-boyutlu öklid uzaylarındaki dönme hareketleri ele alınmış ve örnekler üzerinde incelenmiştir. Dördüncü bölüm tartışma ve sonuç için ayrılmıştır.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT QUATERNIONS, CAYLEY NUMBERS AND THEIR GEOMETRIC APPLICATIONS ÇİÇEK, Ayşe Kırıkkale University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics, M. Sc. Thesis Advisor: Assoc. Prof. Dr. Halit GÜNDO?AN January 2005, 98 pages This thesis consists of four sections. The first section is reserved for introduction. In the second section, we give basic concepts that we use in the following sections. In the third sections, the quaternions and Cayley numbers are used to rotation motions in the 3, 4, 7 ve 8-dimensions of the Euclid spaces were investigated on the related examples. The forth sections is reserved for disscussion and conclusion.