A fractal antenna based on sierpinski gasket monopole
Sierpinski monopolü temelli fraktal anten
- Tez No: 169122
- Danışmanlar: PROF. DR. KEMAL ÖZMEHMET
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Electrical and Electronics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Fraktal antenler, çoklu frekans antenler, genişbant antenler, Fractal antennas, multifrequency antennas, wideband antennas IV
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Dokuz Eylül Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 75
Özet
ÖZET Anten tasarımının geleceğinde fraktal yapılar ön plana çıkmaktadır. Fraktal yapılar karmaşık görünmesine karşın, frekans bağımsız, çoklu frekans yapısına sahip veya küçük antenlerin ışıma dirençleri ve bant genişliklerini iyileştirmesi sebebiyle gün geçtikçe daha fazla çalışılmaktadır. Bu tezde, daha önce sunulmuş fraktal anten yapılan, özellikle Sierpinski Üçgen anteni, incelenmiş ve bunun yeniden şekillendirilmiş bir versiyonu sunulmuştur. Bu yeni fraktal anten yapısının bant genişliği Puente ve diğerleri tarafından Sierpinski Üçgeni' nin herhangi bir bandı için verilen bant genişliğinden daha fazladır. Sierpinski, yeniden şekillendirilmiş Sierpinski Üçgeni ve ilgili kelebek antenin deneysel ve benzetim sonuçlan karşılaştırma için verilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Fractal antennas seem to be the fixture of the antenna design environment. Although fractal structures seem to be very complex, their skills in designing frequency independent, multi frequency, or small antennas with enhanced radiation resistance, and bandwidth characteristics make them worth to study more day by day. After analyzing the structures presented in this field especially Sierpinski gasket antenna, a modified version of it is presented in this thesis. This new fractal antenna has a greater bandwidth than any of the bands that Sierpinski gasket has which is shown by Puente et al. Experimental and simulation results are presented including Sierpinski and modified Sierpinski gasket monopole and relevant bow tie antenna for performance comparison.