Fırat Üniversitesi öğretim elemanları için yeni bir uzaktan eğitim sisteminin tasarımı ve modellenmesi
A new designed and modelled distance education system prepared for the faculty of Fırat University
  1. Tez No: 169311
  2. Yazar: YUSUF YALÇIN
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ASAF VAROL
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
  6. Anahtar Kelimeler: distance education, web based education, online lesson, online quiz, virtual class xn
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Fırat Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Elektronik-Bilgisayar Eğitimi Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 84
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi FIRAT ÜNİVERSİTESİ OGRETIM ELEMANLARI İÇİN YENİ BİR UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİNİN TASARIMI VE MODELLENMESİ Yusuf YALÇIN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Anabilim Dalı 2005, Sayfa 72 Bu çalışmada, Fırat Üniversitesi Öğretim Elemanları için, teknik bir altyapıya ve desteğe ihtiyaç duymadan kendi uzaktan eğitim sayfalarını hazırlayabilmeleri için geliştirilen yazılımın kapsamı, özellikleri, kullanımı ve yönetimi üzerinde durulmuştur. Bir öğretim elemanı için; kişisel bilgilerinin, akademik çalışmalarının, kitap, kaynak ve internet sitesi önerilerinin, ders programı ve tartışma sayfalarının kolaylıkla oluşturulabilmesi, sanal ortamda ders açıp, kısa süreli sınavlar hazırlayabilmesi sağlanmıştır. Proje geliştirilirken, şimdiye kadar bu alanda yapılmış diğer akademik çalışmalar değerlendirilip, ortak bazı özellikler neticesinde yeni bir yazılım geliştirilmiştir. Sonuç ve öneriler bölümünde ise, geleceğe dönük olarak projeyi devam ettirebilecek akademisyenler için yol gösterici bazı detaylar ve öneriler sunulmuştur. Anahtar Kelimeler : uzaktan eğitim, web tabanlı eğitim, çevrimiçi ders, çevrimiçi sınav, sanal sınıf XI
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis A NEW DESIGNED AND MODELLED DISTANCE EDUCATION SYSTEM PREPARED FOR THE FACULTY OF FIRAT UNIVERSITY Yusuf YALÇIN Firat University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Electronics and Computer Education 2005, Pages 72 The goal of this study is to present the content, characteristics, usage, and administration of new developed software which enables to the faculty of Fırat University to prepare their own course materials themselves for a distance education without needing any technical additional s upport and substructure. It is possible for a faculty to form and design easily his/her personal information, academic studies, recommendations, sources, suggestions of the related internet sites, and to create new curriculum content, discussion pages, to add new courses in virtual environment and to prepare quizzes using new created software. New software was created and developed evaluating and analyzing the related literature in the field of the distance education. In the section of“conclusion and recommendation”there have been expressed and recommended some guiding details to the researchers and academicians who may continue and develop this software further.