Orlicz fonksiyonları ile tanımlı bazı yeni dizi uzayları
Some new sequence spaces defined by Orlicz functions
- Tez No: 169339
- Danışmanlar: DOÇ.DR. MİKAİL ET
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Dizi uzayı, Orlicz fonksiyonu, Cesaro toplanabüme, Sequence space, Orlicz function, Cesâro summability VI
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Fırat Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 36
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi Orlicz Fonksiyonları ile Tanımlı Bazı Yeni Dizi Uzayları Beyhan KOYUNBAKAN Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Bölümü 2005, Sayfa : 30 Bu çalışma iki bölüm olarak düzenlendi. Birinci bölümde; temel tanım ve teoremler verildi. Ayrıca istatistiksel yakınsaklık, Cesaro toplanabüme kavramları tammlamp bu kavramlara ilişkin bağıntılar incelendi ve hemen hemen yakınsaklık, lakunary dizileri ile fark dizilerinin bilinen bazı özellikleri ver ildi. İkinci bölümde; bir Orlicz fonksiyonu ve bir yarı norm kullanarak yeni üç tip fark dizi uzayı ve Ag- lakunary istatistiksel yakınsaklık kavramı tanımlandı ve bu uzaylara ilişkin bir kaç özellik verildi.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis SOME NEW SEQUNECE SPACES DEFINED BY ORLICZ FUNCTIONS Beyhan KOYUNBAKAN Fırat University Graduate School of Science and Technology Department of Mathematics 2005, Page : 30 This thesis has been arranged as two sections. In the first section main definitions and theorems were given. In addition, the concepts of statical convergence and Cesâro summability were defined and some relations related to these concepts were examined. Some known properties of the almost convergence, lacunary sequences and difference sequences were given. In the second section, by using an Orlicz function and seminorm, three new difference sequence spaces and the the concept of A^- lacunary statical convergence were defined and some relations related the concepts were given.