Extreme programlama ile nesneye yönelik yazılım geliştirme
Object oriented software development with extreme programming
- Tez No: 169548
- Danışmanlar: DOÇ.DR. OĞUZ DİKENELLİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Bilgisayar Mühendisliği Bilimleri-Bilgisayar ve Kontrol, Computer Engineering and Computer Science and Control
- Anahtar Kelimeler: Uç Programlama, Teste Dayalı Yazılım Geliştirme, Yeniden Yapılandırma, Birim Testi, Açık Kaynak Kodlu Yazılım Geliştirme Araçları, Extreme Programming, Test - Driven Software Development, Refactoring, Unit Testing, Open Source Software Development Tools
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Bilgisayar Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 135
Özet
V ÖZET EXTREME PROGRAMLAMA İLE NESNEYE YÖNELİK YAZILIM GELİŞTİRME ÖKTEM, Didem Yüksek Lisans Tezi, Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalı Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Oğuz Dikenelli Eylül 2004, Yazılım teknolojilerinde değişen müşteri ihtiyaçlarına anında cevap verebilmek için başlatılan yenileştirme hareketi ile Atak programlama teknikleri geliştirilmeye başlanmıştır. Atak programlama tekniklerinden olan Extreme Programlamanın felsefik boyutunda ekip çalışması desteklenirken, çalışmanın verimliliği için birbirine entegre olarak kullanılacak açık kaynak kodlu yazılımların bulunması gerektiği ortaya çıkmaktadır. Bu çalışma, XP sürecini tüm gerekli yazılım araçları ve felsefik düşünce biçimiyle ele almaktadır. Geliştirilen yazılım ile, XP'nin en önemli aktivitelerden teste dayalı yazılım geliştirme ve yeniden yapılandırmanın uygulandığı ve açık kaynak kodlu yazılım araçlarıyla desteklenen bir yazılım süreci ortaya çıkarılmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT OBJECT ORIENTED SOFTWARE DEVELOPMENT WITH EXTREME PROGRAMMING ÖKTEM, Didem MSc in Computer Eng. Supervisor: Doç. Dr. Oğuz Dikenelli September 2004, With the renovation started in software Technologies in order to reply the changing requirements of customers as rapidly as possible, Agile Programming methodologies have occured. While the philosophical aspect of Extreme Programming, as an agile software development method, supports team work, it appears that open source software development tools, all integrated to each other, must be used to obtain a productive work. This work comprises XP process with its all philosophical aspect and necessary software tools. With this software developped, the most important two activities of XP, unit testing and refactoring, is applied and a software development process supported with open source software tools is exposed.