Cerrahi ortamda cerrahi personelin giyebileceği özel giysi geliştirilmesi
Designing a special gown operating room for surgical staff
- Tez No: 169575
- Danışmanlar: DOÇ.DR. ZİYNET ÖNDOĞAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
- Anahtar Kelimeler: Cerrahi giysi, cerrahi ortam koşullan, tek kullanımlık, çok kullanımlık, tasarım analizi
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 113
Özet
ÖZET CERRAHİ ORTAMDA CERRAHİ PERSONELİN GİYEBİLECEĞİ ÖZEL GİYSİ GELİŞTİRİLMESİ ŞEN, Arzu Yüksek Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Doç. Dr. Ziynet Öndoğan Ocak 2005, 110 sayfa Bu çalışmada, cerrahi ortamda görevli cerrahi personelin giyebileceği işlevsel bir giysinin özelliklerini belirlemek amaçlanmıştır. Bu amaçla, cerrahi ortamda cerrahi personel tararından kullanılan tek ve çok kullanımlık cerrahi giysilerin sahip olması gereken hammadde, model ve konfor özellikleri ve bu özelliklerin test edildikleri standartlar hakkında geniş kapsamlı bir araştırma yapılmıştır. Bununla birlikte, İzmir'deki hastahanelerde kullanılan cerrahi giysiler üzerine, ürün geliştirmeye yönelik detaylı bir tasarım analizine yer verilmiştir.
Özet (Çeviri)
vıı ABSTRACT DESIGNING A SPECIAL GOWN WEAR ON OPERATING ROOM FOR SURGICAL STAFF ŞEN, Arzu MSc in Textile Eng. Supervisor: Assoc. Prof. Dr. Ziynet Öndoğan January 2005, 110 Pages In this paper, it is aimed to determine the properties of a special gown that is wearable for surgical personel in an operating room. With this aim, a detailed investigation are made on properties include material, model and comfort that is necessary for surgical gown and researched test standards for these properties. In addition, a detailed design analysis related to product improvement are applied on surgical gowns that are used in the hospitals in Izmir. Keywords : Surgery gown, disposable, reusable, design analysis.