Reel ve kompleks değişkenli ortogonal polinomlar
Orthogonal polynomials with real and complex variables
  1. Tez No: 170166
  2. Yazar: GÖKÇE BABAOĞLU
  3. Danışmanlar: PROF.DR. ABDULLAH ALTIN
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Matematik, Mathematics
  6. Anahtar Kelimeler: Ortogonal polinom, Doğurucu fonksiyon, Rodrigues formülü, Kompleks değişkenli polinom, Orthogonal polynomial, Generating function, Rodrigues formula, Polynomial with complex variable
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 69
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi REEL ve KOMPLEKS DEĞİŞKENLİ ORTOGONAL POLİNOMLAR Gökçe BABAOĞLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Abdullah ALTIN Bu yüksek lisans tezi üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, polinöm fonksiyonlar, fonksiyonların ortogonalliği ve ortogonal fonksiyonlar sistemi tanımlanmıştır. Ayrıca ortogonal polinomlar sisteminin inşaası ve ortogonal polinomlara örnekler verilmiştir. İkinci bölümde, ortogonal polinomlar için rekürans ve Rodrigues formülü, ortogonal polinomlann sağladığı diferensiyel denklemler, ortogonal polinomlann sıfırları ve sıfırlarının fiziksel bir yorumu, doğurucu fonksiyonları ve normları verilmiştir. Tezin son bölümünde ise kompleks düzlemde ortogonal polinomlar hakkında bilgiler verilmiştir. 2005, 65 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ORTHOGONAL POLYNOMIALS WITH REAL AND COMPLEX VARIABLES Gökçe BABAO?LU Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Abdullah ALTIN This master thesis consists of three chapters. In the first chapter, polynomial functions, orthogonality of functions and system of orthogonal functions are defined. In addition, system of orthogonal polynomials is constructed and some examples are introduced. The second chapter is devoted to the recurance relations for orthogonal polynomials, Rodrigues formula, differential equations which orthogonal polynomials satisfy, zeros of those polynomials, generating functions, norms and physical interpretation of zeros. In the last chapter of the thesis, orthogonal polynomials in complex plane are studied. 2005, 65 pages