Kübik GaN (001) yüzeyinin elektronik yapısı
Electronic structure of the cubic GaN (001) surface
- Tez No: 170209
- Danışmanlar: PROF.DR. BORA ALKAN
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
- Anahtar Kelimeler: Atomik yapı, elektronik bant yapısı, yüzey geometrisi, örgü titreşimleri, Atomic structure, electronic band structure, surface geometry, laticce vibrational
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Fizik Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 82
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi KÜBİK GaN (001) YÜZEYİNİN ELEKTRONİK YAPISI Hakan GÜRÜNLU Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fizik Mühendisliği Anabilim Dalı Danışman: Prof. Dr. Bora ALKAN Bu tezde, bulk GaN ve yüzeyi için denge atomik geometri, elektronik durum ve dinamik özelliklerinin ab-initio yoğunluk fonksiyoneli hesaplarının sonuçlarını sunduk. Bu amaç için, Ga ile sonlandırılmış kübik GaN (OOl)'in (1x1), (2x2) ve (1x4) yüzey yeniden yapılanmaları, lineer olamayan çekirdek düzeltmeli genelleştirilmiş eğim yaklaşımı altında ele alındı. Sonuçlar deneysel ve teorik çalışmalar ile iyi bir uyum içindedir. 2005, 73 sayfa
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ELECTRONIC STRUCTURE OF THE CUBİC GaN (001) SURFACE Hakan GURUNLU Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Physical Engineering Supervisor: Prof. Dr. Bora ALKAN This thesis we present on the result of ab-initio density functional calculations of equilibrium atomic geometry, electronic state and dynamical properties for the bulk and surface of GaN. For this aim, we consider the (lxl), (2x2) and (1x4) surface reconstructions of GaN (001) within the non-linear core correction generalized gradient approximation scheme. The results are in good agreement with the available experimental and theoretical results. 2005, 73 pages