Eğrilikler üzerine
On curvature
- Tez No: 170251
- Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. NEJAT EKMEKCİ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Torsion, mean curvature, Gaussian curvature, Riemann curvature tensor, Riemann- Christoffel curvature tensor, curvature operator, sectional curvature, Weyl tensor, Weyl conformal curvature tensor, Ricci operator, Ricci curvature, Warped products
- Yıl: 2005
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ankara Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 60
Özet
ÖZET Yüksek Lisans Tezi EĞRİLİKLER ÜZERİNE Zeynep YURTSEVEN Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı Danışman: Yrd. Doç. Dr. Nejat EKMEKÇİ Bu çalışma 6 bölüm halinde düzenlenmiştir. İlk bölüm çalışmanın giriş bölümü olup, çalışmanın analizine ve önemine ayrılmıştır. İkinci bölüm temel kavramlar bölümüdür. Üçüncü bölüm Riemann ve yan- Riemann manifoldlar üzerinde tanımlanan eğriliklere ayrılmıştır. Dördüncü bölümde Riemann manifoldların alt manifoldları üzerinde eğrilikler işlenmiştir. Beşinci bölüm koneksiyonların özellikleri içindir. Eğrilik çarpımları ve yan- Riemann manifoldların bazı sınıflan son bölümü' oluşturmuştur. 2005, 53 sayfa ANAHTAR KELİMELER: Burulma, ortalama eğrilik, Gauss eğriliği, Riemann eğrilik tensörü, Riemann Christoffel eğrilik tensörü, eğrilik operatörü, kesit eğriliği, Weyl tensörü, Weyl konformal eğrilik tensörü, Ricci operatörü, Ricci eğriliği, eğriliklerin çarpımı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT Master Thesis ON CURVATURES Zeynep YURTSEVEN Ankara University Graduate School of Natural and Applied Sciences Department of Mathematics Supervisor: Nejat EKMEKÇİ This thesis consist of six chapters. First chapter is the introduction and it is devoted to analysis of the thesis. In the second chapter, we give the fundamental definitions and concepts. Third chapter is devoted to curvatures on Riemannian and semi- Riemannian manifolds. In the fourth chapter we examine the curvatures on submanifolds of Riemannian manifolds. Fifth chapter is for properties of connections. The last chapter consist of Warped products and some classes of semi- Riemannian manifolds. 2005, 53 pages