Ankara, Kırıkkale, Kırşehir illeri apidae (Insecta: Hymenoptera) türleri üzerine faunistik, sistematik araştırmalar ve bazı ekolojik gözlemler
Faunistic, systematic studies and some ecological observations apidae (Insecta: Hymenoptera) species of Ankara, Kırıkkale, Kırşehir provinces
  1. Tez No: 170310
  2. Yazar: AYSEL KEKİLLİOĞLU
  3. Danışmanlar: YRD. DOÇ. DR. AYLA TÜZÜN
  4. Tez Türü: Doktora
  5. Konular: Biyoloji, Biology
  6. Anahtar Kelimeler: Hymenoptera, Apidae, fauna, systematics, ecology, habitat, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Turkey
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ankara Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Biyoloji Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 149
Özet
Bu çalışmada Ankara, Kırıkkale, Kırşehir İlleri Apidae (Insecta:Hymenoptera) familyası faunistik, sistematik olarak araştırılmış ve bazı ekolojik gözlemler yapılarak ergin bireylerin doğal habitatları ile besin bitkileri saptanmıştır. Araştırma bölgesinden 1999- 2004 yıllan arasında 2124 adet örnek toplanmıştır. Ankara'dan 35, Kırıkkale'den 29, Kırşehir'den 30 tür tespit edilmiştir. Bunlardan 22 tür Ankara faunası için, 25 tür Kırıkkale faunası için ve 27 tür Kırşehir faunası için yeni kayıttır.ANAHTAR KELİMELER: Hymenoptera, Apidae, feuna, sistematik, ekoloji, habitat, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Türkiye
Özet (Çeviri)
In this study, the Apidae family (Insecta: Hymenoptera) has been investigated faunistically and systematically in the provinces of Ankara, Kırıkkale and Kırşehir and natural habitats of adult individuals among this family and their nutriment plants have been determined based on the ecological observations Total of 2124 examples have been collected from the region, where this study was based, from 1999 to 2004. 35 species from Ankara, 29 species from Kırıkkale, 30 species from Kırşehir have been recorded. Among these, 22 species for faunas of Ankara, 25 species for faunas of Kırıkkale and 27 species for faunas of Kırşehir, have been new records.