Tokat ilindeki Chrysomelinae ve Cryptocephalinae (Coleoptera: Chrysomelidae) türleri üzerinde faunistik ve sistematik çalışmalar
Faunistic and systematic studies on the subfamilies Chrysomelinae and Cryptocephalinae (Coleoptera: Chrysomelidae) in Tokat province
  1. Tez No: 170413
  2. Yazar: TURGUT ATAY
  3. Danışmanlar: Y.DOÇ.DR. HALİT ÇAM
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Ziraat, Agriculture
  6. Anahtar Kelimeler: Chrysomelidae, Chrysomelinae, Cryptocephalinae, Faunistik, Sistematik, Chrysomelidae, Chrysomelinae, Cryptocephalinae, Faunistic, Systematic
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Gaziosmanpaşa Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Bitki Koruma Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 85
Özet
ÖZET TOKAT İLİNDEKİ CHRYSOMELEVAE VE CRYPTOCEPHALINAE (COLEOPTERA: CHRYSOMELIDAE) TÜRLERİ ÜZERİNDE FAUNİSTİK VE SİSTEMATİK ÇALIŞMALAR Turgut ATAY Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Bitki Koruma Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Tezi 2005, 75 sayfa Danışman: Yrd. Doç. Dr. Halit ÇAM Jüri: Doç. Dr. Kenan KARA Jüri: Doç. Dr. İrfan ASLAN Bu çalışmada Tokat ve çevresindeki Chrysomelinae ve Cryptocephalinae (Coleoptera, Chrysomelidae) alt familyalarına ait türlerin tespiti amaçlanmıştır. Bu amaç için değişik kültür bitkileri, ağaçlar, çalılar ve yabancı otlardan böcekler toplanmıştır. Türlerin tanımı önemli taksonomik karekterlere göre yapılmıştır. Türkiye ve dünyadaki dağılımı ve konukçuları literatür yardımıyla verilmiştir.n Çalışma sonucunda Chrysomelinae alt familyasından 11 cinse ait 21 tür, Cryptocephalinae alt familyasından ise 2 cinse ait 14 tür olmak üzere toplam 35 tür tespit edilmiştir. Bunlar içerisinde 30 tür Tokat faunası için yeni kayıttır.
Özet (Çeviri)
m ABSTRACT FAUNISTIC AND SYSTEMATIC STUDIES ON THE SUBFAMILIES CHRYSOMELINAE AND CRYPTOCEPHALINAE (COLEOPTERA: CHRYSOMELIDAE) IN TOKAT PROVINCE Turgut ATAY Gaziosmanpaşa University Graduate School of Natural and Applied Science Department of Plant Protection Master Thesis 2005, 75 pages Supervisor: Assist. Prof. Dr. Haht CAM Jury: Assoc. Prof. Dr. Kenan KARA Jury: Assoc. Prof. Dr. irfan ASLAN The aim of this study is the determination of the species, belonging to the Chrysomelinae and Cyptocephalinae subfamilies (Coleoptera, Chrysomelidae) in Tokat province. Insects were collected from agricultural crops and other plants growing in the survey area by sweping net. Identification of the species was done based on the their important taxonomic characters. Also hosts and distribution of these species in Turkey and the world were determined by using literature.IV As a result of this study, twenty one species (belongs to eleven genera) belongs to Chrysomelinae and fourteen species (belongs to two genera) belongs to Cryptocephalinae were determined.