Bianchi II uzay-zamanının madde simetrileri
  1. Tez No: 170499
  2. Yazar: ESİN ŞAHİN
  3. Danışmanlar: DOÇ.DR. UĞUR CAMCI
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Fizik ve Fizik Mühendisliği, Physics and Physics Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Bianchi II uzay zamanı, Enerji-momentum tensörü, Madde kollinasyonu, Bianchi II space time, Energy-momentum tensor, Matter collineation n
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Fizik Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 78
Özet
ÖZ Bu çalışmada, öncelikle Bianchi Tip II metriği için enerji-momentum tensörünün Madde Kollinasyon (MC) denklemleri belirlenmiştir. Enerji-momentum tensörünün 14 tane dejenere ve 15 tane dejenere olmayan durumu için bu MC denklemleri çözülerek MC vektör alanları elde edilmiştir. Dejenere durum (Dİ 1) in alt durumlarının çoğunda sonlu sayıda MC vektör alam bulunmuş olup diğer tüm dejenere durumlarda sonsuz sayıda MC vektör alam ortaya çıkmaktadır. Dejenere olmayan her bir durum için ise sonlu sayıda MC vektör alam elde edilmiştir.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT In this study, first of all, matter collineation (MC) equations of energy momentum tensor for Bianchi type II metric has been determined. These MC equations have been solved for 14 degenerate and 15 non-degenerate cases. MC vector fields of the related cases have been obtained. In most of the subcases of degenerate case (Dll), the MC vector fields have been obtained in finite number. However, in all other degenerate cases, MC vector fields have found in infinite number. When we examined the non-degenerate cases, the number of MC vector fields is found as finite for all cases.