Wave asymptotics using matched asymptotic expansions
Karşılaştırmalı asimtotik açılımlar ile dalga asimtotikleri
- Tez No: 170702
- Danışmanlar: PROF.DR. OĞUZ YILMAZ
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Matematik, Mathematics
- Anahtar Kelimeler: Karşılaştırmalı asimtotik açılımlar, Dalga asimtotikleri, Yüzey dalgalarının iletimi ve yansıması, Green fonksiyonu, Dalga-yapımı problemi. m, Matched asymptotic expansions, Wave asymptotics, Transmission and diffraction of surface waves, Green's function, Wave-maker problem. n
- Yıl: 2005
- Dil: İngilizce
- Üniversite: Abant İzzet Baysal Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Matematik Bölümü
- Sayfa Sayısı: 81
Özet
ÖZET KARŞILAŞTIRMALI ASİMTOTİK AÇILIMLAR İLE DALGA ASİMTOTİKLERİ Kanat,Kadir Master Tezi, Matematik Bölümü Tez Danışmanı: Prof. Dr. Oğuz Yılmaz Mayıs 2005, 74 sayfa İlk olarak, asimtotik kuvvet seri açılımları ile ilgili temel tanımlar ve teoremler sunulmuştur. Karşılaştırmalı asimtotik açılımlar konusu bazı düzgün ve tekil basit problemlerle beraber sunulmuştur. Son olarak, kısmen daldırılımış silindirdeki iletim karşılaştırmalı asimtotik açılımlar kullanılarak analiz edilmiştir. Akışkan alanı sağ ve sol iç bölgeler, dış bölge ve yüzey dalga bölgesi olmak üzere üç parçaya ayrıldı. İlk önce sağ iç bölge yaklaşımı ilk iki derece için yapıldı. Sonra karşılaştırma tekniği kullanılarak dış bölgeye yaklaşıldı. Tekrar karşılaştırma tekniği uygulanarak sol iç bölge yaklaşımı tanımlandı.
Özet (Çeviri)
ABSTRACT WAVE ASYMPTOTICS USING MATCHED ASYMPTOTIC EXPANSIONS Kanat,Kadir Master, Department of Mathematics Supervisor: Prof. Dr. Oğuz Yılmaz May 2005, 74 pages First, basic definitions and theorems regarding asymptotic power series expan sions are presented. Matched asymptotic expansions are presented next, together with some regular and singular simple problems. Finally, transmission past a par tially immersed cylinder is analyzed using matched asymptotic expansions. Fluid domain is divided into three parts: Right and left inner regions, outer region and surface wave regions. First, right inner region approximation is carried out for the first two orders. Then by using matching technique, outer region is approx imated. Again, by applying matching technique left inner region approximation is determined.