İmplant malzemelerinin Türkiye'de üretim perspektifi ve pazar analizi
Production and marketing perspectives of implant materials in Turkey
  1. Tez No: 171170
  2. Yazar: HÜSEYİN ERDEM
  3. Danışmanlar: PROF. DR. BÜNYAMİN AKSAKAL, PROF. DR. CAFER ÇELİK
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Makine Mühendisliği, Mechanical Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: implant malzemeler, biyomedikal uygulamalar, ortopedi, üretim ve pazar analizi, implant materials, biomedical applications, orthopedics, production and market analysis u
  7. Yıl: 2005
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Atatürk Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 163
Özet
Gelişmekte olan ülkelerde en önemli sorun kaynakların etkili ve verimli kullanılamamasıdır. AB sürecinde, bugün her zamankinden daha çok, ülkemizin üretken ve sağlam bir ekonomik yapıya kavuşma ihtiyacı vardır. Kaynakların en etkin bir şekilde kullanılması konusunda, gerek kamu gerekse özel sektör, her türlü üretim teknikleri konusunda fikir ve işbirliği içinde olmak zorundadırlar. Son yıllarda bütün Dünya'da oldukça geniş araştırma alanları ve pazarı olan implant malzemelerinin, ülkemizdeki mevcut üretim ve pazar durumunu ortaya çıkarmak için bu çalışma yapılmıştır. implant malzemeler konusunda, eksikliklerin giderilmesi, milli ekonomimiz üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve bu konuda dışa bağımlılığı en aza indirmek için gerekli olan işgücü, makine, hammadde, bilgi, yönetim ve sermaye gibi kaynakların verimli kullanılması ile üniversite-sanayi koordinasyonunu sağlamak için yapılması gerekenler üzerinde durulmuştur. Çalışmada; ülkemizde implant malzemeler üreten firmaların; üretim kapasiteleri, üretim çeşitleri, üretim maliyetleri, pazar durumları, ihracat ve ithalat miktarları, firma profilleri, biyomedikal uygulamaları ve implant malzemelerinin özellikleri incelenerek, üretim perspektifi ve pazar analizi yapılmıştır. 2005, 150 sayfa
Özet (Çeviri)
One of the most important issues in developing countries is the ineffective and inefficient use/of existing resources. During the integration process to the EU our country needs more then ever to have a productive and robust economic structure. Both public and private sectors have to be all in agreement in using all sorts of production methods effectively and efficiently. In recent years, few work have been carried out to determine production and market potentials of implant materials in Turkey in which having large capacity of research field and markets in all over the World. In this work, in relation to implant materials, the followings were emphasized; posibilities in lightening the burden of the national economy and reducing the forcing dependency to a minimum levels by using labor, machinary, raw materials, knowledge managment and capital resources effectively and so providing university industry cordination. In this study the production capacities of firms in our country; produsing implant materials and comprehensive market analysis has been carried out, production methods, production cost, market positions, export and import guantities, campany profiles, bio medical applications and material specialities have been analysed. 2005, 150 pages