Beton uygulamalarında kullanılan üç boyutlu çözgülü örme sandviç tekstiller için bir karakterizasyon metodunun geliştirilmesi ve tanımlanması
Development and defining of a characterization method for 3D spacer fabrics considering concrete applications
  1. Tez No: 172445
  2. Yazar: HÜSNİYE DİREN MECİT
  3. Danışmanlar: PROF.DR. HÜSEYİN KADOĞLU
  4. Tez Türü: Yüksek Lisans
  5. Konular: Tekstil ve Tekstil Mühendisliği, Textile and Textile Engineering
  6. Anahtar Kelimeler: Sandviç tekstil, sıkıştınlabilme davranışı, çözgülü örme, beton, Spacer fabrics, compression behavior, warp knitting, concrete
  7. Yıl: 2006
  8. Dil: Türkçe
  9. Üniversite: Ege Üniversitesi
  10. Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
  11. Ana Bilim Dalı: Tekstil Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  13. Sayfa Sayısı: 151
Özet
V ÖZET BETON UYGULAMALARINDA KULLANILAN ÜÇ BOYUTLU ÇÖZGÜLÜ ÖRME SANDVİÇ TEKSTİLLER İÇİN BİR KARAKTERİZASYON METODUNUN GELİŞTİRİLMESİ VE TANIMLANMASI MECİT, Hüsniye Diren Yüksek Lisans Tezi, Tekstil Mühendisliği Bölümü Tez Yöneticisi: Prof. Dr. Hüseyin KADOĞLU Ocak 2006, 133 sayfa Sandviç tekstiller tekstil sektöründe yeni geliştirilmiş özel yapılar olup, son yıllarda teknik uygulamalarda daha da önem kazanmıştır. Sandviç tekstiller, üç boyutlu yapılan nedeniyle klasik tekstil yüzeylerine göre farklı özelliklere sahiptirler. Bu nedenle bu tekstil yapılarının özelliklerinin var olan metotlarla karakterize edilmesi mümkün değildir. Bu amaçla yeni metotların ve yaklaşımların tanımlanması ve uygulanması gerekmektedir. Sandviç tekstillerin sıkıştınlabilirlik davranışları, bunların en önemli karakteristik özelliklerinden bir tanesidir. Ancak, sıkıştınlabilme dayanımı özellikleri bugüne kadar tam olarak araştırılmamıştır. Bu çalışmada, beton uygulamalarında kullanılan sandviç tekstillerin sıkıştınlabilme dayanımı özelliklerinin karakterizasyonu için bir test metodu araştınlmış ve tanımlanmıştır. Sandviç tekstillerin sıkıştınlabilme dayanımına etki eden bazı faktörler incelenmiştir. Son olarak da sandviç tekstillerin ve bağlama ipliklerinin beton yapılar üzerine etkisi araştınlmıştır.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT DEVELOPMENT AND DEFINING OF A CHARACTERIZATION METHOD FOR 3D SPACER FABRICS CONSDDERING CONCRETE APPLICATIONS MECİT, Hüsniye Diren M.Sc. in Textile Eng. Supervisor: Prof. Dr. Hüseyin KADO?LU January 2006, 133 pages Spacer fabrics are state of the art structures and attract more attentions especially for technical applications in recent years. Spacer fabrics have different characteristics compared to the other textiles due to their three dimensional structure and therefore characterization of those structures with existing methods is not possible. New approaches and new methods must be defined and applied for this purpose. The compression behavior of spacer fabrics is one of their main characteristics. However, compression behavior of spacer fabrics has not been investigated exactly up to now. In this study a testing method for the characterization of spacer fabrics used in concrete applications on the basis of their compression behavior have been investigated, defined and applied to the different spacer fabrics. The effect of some parameters on the compression behavior of spacer fabrics has been investigated and demonstrated. Finally the influence of spacer fabrics and spacer yarns on concrete structures has been examined.