İzmir Körfezi'nde dağılım gösteren benekli hani (Serranus hepatus Linnaeus, 1758) balığının bazı biyolojik özelliklerinin araştırılması
Some investigation on the biological features of the brown comber (Serranus hepatus Linnaeus, 1758) from İzmir bay (Turkey)
- Tez No: 172449
- Danışmanlar: PROF.DR. SAVAŞ MATER
- Tez Türü: Yüksek Lisans
- Konular: Su Ürünleri, Aquatic Products
- Anahtar Kelimeler: Ege Denizi, İzmir Körfezi, benekli hani, Serranus hepatus, Aegean Sea, Izmir Bay, brown comber, Serranus hepatus
- Yıl: 2006
- Dil: Türkçe
- Üniversite: Ege Üniversitesi
- Enstitü: Fen Bilimleri Enstitüsü
- Ana Bilim Dalı: Su Ürünleri Temel Bilimleri Ana Bilim Dalı
- Sayfa Sayısı: 62
Özet
V ÖZET İzmir Körfezi'nde Dağılım Gösteren Benekli Hani (Serranus hepatus Linnaeus, 1758) Balığı' nm Bazı Biyolojik Özelliklerinin Araştırılması IRMAK, Erhan Yüksek Lisans Tezi, Su Ürünleri Temel Bilimler Anabilim Dalı Tez Danışmanı: Prof. Dr. Savaş MATER Ocak 2006, 47 sayfa Bu çalışmada, izmir Körfezi'nde benekli hani balığının (Serranus hepatus, l.,1758) bazı biyolojik özellikleri tespit edilmiştir. Ocak 2005- Nisan 2005 tarihleri arasında, İzmir Körfezi'nden Egesüf Araştırma Gemisi'nden trol ağı ile aylık olarak toplam 1062 adet elde edilmiştir. Bireylerin 0-III yaş grupları arasında dağılım gösterdiği saptanmıştır. Minimum, maksimum ve ortalama total boy sırasıyla, 6.0, 11.6 ve 9.51 cm'dir. Minimum, maksimum ve ortalama ağırlık sırasıyla, 3.71, 25.49 ve 13.04 g'dır. Total boy-ağırlık ilişkisi esas alınarak hesaplanan boy ağırlık ilişkileri, W=0.0182*L291, r= 0.94 olarak tespit edilmiştir, von Bertalanffy büyüme parametreleri tüm bireyler için Lt - 12.52 * [1-e"0'435 (t+1194)] Ve Wt= 39.80 * [1-e-0-135 (t+1035>|2-91 olarak hesaplanmıştır. Türün genel beslenme özelliklerini tespit etmek amacıyla mide içeriği incelenmiş ve temel besininin dekapod krustaseler olduğu bulunmuştur.
Özet (Çeviri)
VII ABSTRACT Some Investigation on the Biological Features of the Brown Comber {Serranus hepatus L., 1758) from Izmir Bay (Turkey) IRMAK, Erhan MSc in Faculty of Fisheries Supervisor: Prof. Dr. Savaş MATER January 2006, 47 pages In this study, some biological features of brown comber Serranus hepatus L.,1758 were investigated from İzmir Bay. 1062 specimens were captured by R/V Egesuf by bottom trawl net between January-April 2005. It is determined that the samples of population distributed between 0-III age groups. Minimal, maximal and mean total length were established as 6.0, 11.6 and 9.51 cm, respectively. Minimal, maximal and mean weights were found as 3.71, 25.49 and 13.04 g, respectively. The weight-length relationships and von Bertalanffy growth equations were calculated as W=0.0182*L291, r= 0.94, L, = 12.52 * [l-e"0435 ^t+1194)], Wt= 39.80 * [1-e'0135 (t+1035)]2-91; respectively. Stomach contents of the species were examined to reveal general feeding habits, and the main preys were found as decapod crustaceans.